Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A káposztát kis csíkokra vágom ( torzsája nem kell), a paradicsomot, paprikát is felvágom kisebb kockákra, csíkokra. A vöröshagymát apróra vágom, olajon kicsit megpirítom. Mehet hozzá pirospaprika, bors (pont mint egy pörköltnél). Erre mehet a felvágott káposzta fele, majd a szintén apróra vágott paradicsom, paprika fele. A darált húst összekeverem 1 tojással, sóval, borssal, paprikával és pici rizzsel (elhagyható), majd jól összedolgozzuk. Kicsi gombócokat formálunk belőle amit hozzáadunk az alaphoz, majd befedjük a maradék káposztával, paradicsommal és paprikával. És elkezdem főzni. Mikor az egész puha kb 1-1,5 óra, akkor a tejföllel és pici liszttel behabarom, és átforralom még egy picit.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha valaki szereti az árpagyöngyöt, helyettesítheti a rizst vele.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ketiksz
2012.09.24 17:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát apróra, felvágott káposzta, szintén apróra, darált húst, maradék káposztával, egész puha, rizst vele, helyettesítheti, összedolgozzuk, paradicsommal, pirospaprika, paradicsomot, összekeverem, pirospaprika, vöröshagymát, árpagyöngyöt, káposztával, vöröshagyma, gombócokat, megpirítom, paradicsom, hozzáadunk, paprikával, pörköltnél, elhagyható, paradicsom, átforralom, paprikával, felvágott, káposztát, tejföllel, formálunk, behabarom, fejes káposzta, paradicsom, paprika, nagy vöröshagyma, nagy pohár tejföl, darált, tojás, pici rizs, bors, pirospaprika, olaj,
|
|
|
|
|