Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a tésztát készítettem el, egy tálba tettem a porcukrot, lisztet, sót, darabokra vágott puha vajat és a tojások sárgáját. Géppel öszedolgoztattam az egészet, de lehet kézzel is. Ezután folpackba csomagoltam és hűtőbe tettem 1 órára.
A tejből 1 pohárral félretettem, a többit egy fazékba öntöttem és hozzáadtam a citrom reszelt héját, vanília rudat.A tejet elkezdtem melegíteni, de nem kell, hogy forrjon. Ha valaki vanília rudat használ, akkor azt ki kell venni a tejből, meg a citromhéjat is kihalászni egy szűrővel.A maradék tejet kikevertem a cukorral, tojások sárgájával és a liszttel, majd ezt is hozzákevertem a forró tejhez A krémet folyamatosan kevergetve besűrítettem, majd egy tálba öntöttem hűlni. Le kell takarni folpackkal vagy alufóliával, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
24-26 cm átmérőjű vékonyan kivajazott piteformában kell készíteni.A tészta 2/3-át kb fél centi vastagra kinyújtottam és kibéleltem a piteformát, megszurkáltam villával. A tésztába beleöntöttem a kihűlt krémet, majd a maradék kinyújtott tésztával befedtem a pitét. A maradék tésztát a kezünkkel vagy a sodrófával le lehet szedni. A két tésztaréteget össze kell csipenteni a kezünkkel körben, mert különben kibugyog a krém sülés közben. A tetejét megszurkáltam villával,A tásztát lekentem tejjel és megszórtam fenyőmaggal,porcukorral.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt lesz kész.
Hagyni kell kihülni és cak ez után lehet szeletelni.A tetejét szórjuk meg porcukorral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki sajnálja kidobni a leeső tésztát az a tetejére készíthet belőle virágot vagy bár milyen díszítést.
Ez nagyon finom olasz sütemény.
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.25 17:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
cathy222 |
2012.01.26. 20:52 (#1) |
|
 |
Becsben ettem ilyen sutit par eve, azota keresem a receptet! Nagyon finom! Koszi! |
| |
|
|
|
tésztát készítettem, tálba tettem, tojások sárgáját, fazékba öntöttem, citrom reszelt, tejet elkezdtem, maradék tejet, forró tejhez, krémet folyamatosan, tálba öntöttem, tésztába beleöntöttem, kihűlt krémet, maradék kinyújtott, maradék tésztát, kezünkkel vagy, kezünkkel körben, krém sülés, tetejét megszurkáltam, tásztát lekentem, tetejét szórjuk, leeső tésztát, öszedolgoztattam, vaníliaeszencia, hozzákevertem, megszurkáltam, tésztaréteget, megszurkáltam, besűrítettem, piteformában, kinyújtottam, beleöntöttem, folyamatosan, tojássárgája, porcukorral, fenyőmaggal, citromhéjat, porcukorral, félretettem, készítettem, csomagoltam, alufóliával, folpackkal, kivajazott, kibéleltem, bőrösödjön, sárgájával, melegíteni, liszt, margarin, 4tojássárgája, porcukor, csipet, krémhez, tojás sárgája, liter, liszt, tetejére fenyőmag porcukor,
|
|
|
|
|