Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Meggyet a saját levében az édesítővel, a fahéjjal, a citromlével elkezdjük melegíteni. Amikor forr, a vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A tészta alapanyagait összedolgozzuk (nem kenhető állagú tésztát kapunk). Közepes, kivajazott tepsibe, a tészta bő felét belemorzsoljuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét rászórjuk. 170 fokon 20 perc alatt megsül.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez az eredeti recept. Hogy még egészségesebb legyen, a tésztából én kihagytam a vaníliás cukrot, a töltelékhez pedig étkezési keményítő hiányában egy kanál teljes kiőrlésű lisztet tettem, az is besűrítette.
Kicsit morzsázós, kicsit ronda, de nagyon finom
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
vinagi
2012.02.02 12:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
saját levében, citromlével elkezdjük, vízzel elkevert, tészta alapanyagait, tészta másik, eredeti recept, vaníliás cukrot, töltelékhez pedig, kanál teljes, összedolgozzuk, belemorzsoljuk, szódabikarbóna, egészségesebb, alapanyagait, keményítővel, töltelékhez, Töltelékhez, citromlével, besűrítette, meggyszószt, besűrítjük, édesítővel, melegíteni, kivajazott, zabpelyhes, rászórjuk, morzsázós, Tésztához, keményítő, zabpehely, tésztából, keményítő, hiányában, elkezdjük, kihagytam, Tésztához, pohár zabpehely, pohár teljes kiőrlésű liszt, szódabikarbóna, pohár, deka ráma, csomag vaníliás cukor, Töltelékhez, deka magozott meggy, étkezési keményítő, fahéj, édesítő, citromlé,
|
|
|
|
|