Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szanyi legényfogóleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg marhahús
» 20 dkg sertéshús
» 150 dkg marhacsont
» 30 dkg vegyes zöldség
» 10 dkg zeller
» 5dkg vöröshagyma
» 1 dkg bors
» 0,5 dkg paprika
» ZSEMLEGOMBÓCHOZ:
» 3 db zsemle
» 3 dkg vöröshagyma
» 5 dkg zsír
» 1 csomó petrezselyemzöld
» 2 dkg
» 0.3 dkg törött bors
» 3 db tojás
» 5 dkg zsemlemorzsa v. liszt.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csontot hideg vízben tesszük fel főni, ha felforrt, lehabozzuk, majd bezöldségeljük, sózzuk. A kb. 2 cm-es kockákra vágott marhahúst külön edényben, kevés vízben főzzük, és ha félig megpuhult, hozzáadjuk az ugyancsak kis kockákra vágott sertéshúst. Ezután óvatosan rámerjük a csontlevet, vigyázva, nehogy zavaros legyen, fűszerezzük és készre főzzük.

A zsemléket apró kockákra vágjuk, kissé megzsírozott tepsiben megpirítjuk Külön edényben, zsírban, apróra vágott hagymát pirítunk, majd hozzátesszük a finomra aprított petrezselyemzöldet, és az egészet a zsemlekockákra öntjük. A felütött tojásokat kevés vízzel, sóval, borssal jól összedolgozzuk, ezt is ráöntjük a zsemlekockákra, végül annyi zsemlemorzsát v. lisztet, amennyit felvesz, hogy megfelelő masszát nyerjünk. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egy gombóccal kipróbáljuk, nem fő-e széjjel /ilyenkor vízzel v. tejjel lágyítjuk/. Hideg vízbe mártott kézzel gombócokat formálunk, és forrásban levő vízen kifőzzük.
Megjegyzés / tipp:

A kellően fűszerezett levest a hússal, zöldségekkel és szemlegombócokkal tálaljuk.
0 komment 1 ember kedveli lilagondolatok
2014.11.25 22:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csontot hideg, zsemléket apró, finomra aprított, zsemlekockákra öntjük, felütött tojásokat, gombóccal kipróbáljuk, kellően fűszerezett, petrezselyemzöld, ZSEMLEGOMBÓCHOZ, legényfogóleves, zsemlekockákra, összedolgozzuk, zsemlekockákra, bezöldségeljük, összedolgozzuk, zsemlemorzsát, zsemlemorzsa, zöldségekkel, megzsírozott, hozzátesszük, megpirítjuk, vöröshagyma, fűszerezzük, fűszerezett, vöröshagyma, kipróbáljuk, csontlevet, lehabozzuk, marhacsont, sertéshúst, hozzáadjuk, gombócokat, gombóccal, marhahús, sertéshús, marhacsont, vegyes zöldség, zeller, 5dkg vöröshagyma, bors, paprika, ZSEMLEGOMBÓCHOZ, zsemle, vöröshagyma, zsír, csomó petrezselyemzöld, törött bors, tojás, zsemlemorzsa liszt,
Pikáns tejszínes, gombás csirke
0 komment 4 ember kedveli
Tunkolós pirított máj
1 komment 2 ember kedveli
Csirkepörkölt aprólékból
0 komment 2 ember kedveli
Rántott hagyma
1 komment 13 ember kedveli
Töltött bárány
0 komment 5 ember kedveli
Padlizsán-krém
2 komment 8 ember kedveli
Barátok sütőtökös palacsintatortája
0 komment 2 ember kedveli
Birkapörkölt -bogácsban-
0 komment 11 ember kedveli
Sonkás-sajtos rakott csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Sünik
2 komment 12 ember kedveli
Karácsonyi forralt bor
0 komment 2 ember kedveli
Vanília sodó
0 komment 5 ember kedveli
Kakukkfüves " harmónika " burgonya!
0 komment 24 ember kedveli
Halászlé kiadósan, finoman
0 komment 1 ember kedveli
Gombás _májas töltött csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Swimming pool (édes női koktél)
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.