Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szanyi legényfogóleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg marhahús
» 20 dkg sertéshús
» 150 dkg marhacsont
» 30 dkg vegyes zöldség
» 10 dkg zeller
» 5dkg vöröshagyma
» 1 dkg bors
» 0,5 dkg paprika
» ZSEMLEGOMBÓCHOZ:
» 3 db zsemle
» 3 dkg vöröshagyma
» 5 dkg zsír
» 1 csomó petrezselyemzöld
» 2 dkg
» 0.3 dkg törött bors
» 3 db tojás
» 5 dkg zsemlemorzsa v. liszt.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csontot hideg vízben tesszük fel főni, ha felforrt, lehabozzuk, majd bezöldségeljük, sózzuk. A kb. 2 cm-es kockákra vágott marhahúst külön edényben, kevés vízben főzzük, és ha félig megpuhult, hozzáadjuk az ugyancsak kis kockákra vágott sertéshúst. Ezután óvatosan rámerjük a csontlevet, vigyázva, nehogy zavaros legyen, fűszerezzük és készre főzzük.

A zsemléket apró kockákra vágjuk, kissé megzsírozott tepsiben megpirítjuk Külön edényben, zsírban, apróra vágott hagymát pirítunk, majd hozzátesszük a finomra aprított petrezselyemzöldet, és az egészet a zsemlekockákra öntjük. A felütött tojásokat kevés vízzel, sóval, borssal jól összedolgozzuk, ezt is ráöntjük a zsemlekockákra, végül annyi zsemlemorzsát v. lisztet, amennyit felvesz, hogy megfelelő masszát nyerjünk. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egy gombóccal kipróbáljuk, nem fő-e széjjel /ilyenkor vízzel v. tejjel lágyítjuk/. Hideg vízbe mártott kézzel gombócokat formálunk, és forrásban levő vízen kifőzzük.
Megjegyzés / tipp:

A kellően fűszerezett levest a hússal, zöldségekkel és szemlegombócokkal tálaljuk.
0 komment 1 ember kedveli lilagondolatok
2014.11.25 22:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csontot hideg, zsemléket apró, finomra aprított, zsemlekockákra öntjük, felütött tojásokat, gombóccal kipróbáljuk, kellően fűszerezett, petrezselyemzöld, ZSEMLEGOMBÓCHOZ, legényfogóleves, zsemlekockákra, összedolgozzuk, zsemlekockákra, bezöldségeljük, összedolgozzuk, zsemlemorzsát, zsemlemorzsa, zöldségekkel, megzsírozott, hozzátesszük, megpirítjuk, vöröshagyma, fűszerezzük, fűszerezett, vöröshagyma, kipróbáljuk, csontlevet, lehabozzuk, marhacsont, sertéshúst, hozzáadjuk, gombócokat, gombóccal, marhahús, sertéshús, marhacsont, vegyes zöldség, zeller, 5dkg vöröshagyma, bors, paprika, ZSEMLEGOMBÓCHOZ, zsemle, vöröshagyma, zsír, csomó petrezselyemzöld, törött bors, tojás, zsemlemorzsa liszt,
Kosárka a Nagymamámtól
0 komment 2 ember kedveli
Babos pacalpörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Csirkecomb csiperke és laska gombával
0 komment 1 ember kedveli
Hamis túrós tészta...
0 komment 13 ember kedveli
Lebbencs leves
0 komment 4 ember kedveli
Kolbászleves
0 komment 1 ember kedveli
Almás -diós csirke
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenye golyó narancsosan
1 komment 3 ember kedveli
Kakaós kocka habbal
0 komment 1 ember kedveli
Zsemlegombóc
0 komment 7 ember kedveli
Burgonya rétes
1 komment 2 ember kedveli
Villányi babos nyúl.
0 komment 3 ember kedveli
Fetával töltött rántott csirkemell
1 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos hal leves
1 komment 3 ember kedveli
Gombás rakott padlizsán
0 komment 2 ember kedveli
Spárgás pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.