Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk majd hozzáadjuk a tojásokat. A vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és a szétzúzott fokhagymát. Egy kicsit hűlni hagyjuk és a zsemlékhez keverjük. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és majorannával.
A kacsát belülről és a bőre alatt amennyire engedi bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Megtöltjük a töltelékkel. A többi tölteléket a sütőformába rakjuk amit előtte vékonyan kikenünk zsírral és megszórtunk zsemlemorzsával.
Ráhelyezzük a kacsát és lefedjük az edényt. 160 C fokos sütőben jó egy órát sütjük. Ha szükséges fedő nélkül még piríthatjuk pár percig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ne rakjuk a tölteléket magasan mert megpuffad és kifolyhat az edényből
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.19 11:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zsemlét tejben, vöröshagymát zsíron, apróra vágott, szétzúzott fokhagymát, kicsit hűlni, zsemlékhez keverjük, kacsát belülről, bőre alatt, többi tölteléket, sütőformába rakjuk, órát sütjük, tölteléket magasan, petrezselyemzöld, fűszerkeverékkel, zsemlemorzsával, fokhagymagerezd, pecsenyekacsa, pecsenyekacsa, Fűszervarázs, vöröshagymát, petrezselyem, bedörzsöljük, zsemlemorzsa, majorannával, Ráhelyezzük, sütőformába, vöröshagyma, kifacsarjuk, megáztatjuk, zsemleágyon, töltelékkel, megszórtunk, piríthatjuk, zsemlékhez, fokhagymát, szétzúzott, tölteléket, hozzáadjuk, pecsenyekacsa, zsemle, tojás, fokhagymagerezd, vöröshagyma, csokor petrezselyemzöld, bors majoránna, evőkanál zsír, evőkanál zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|