Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit.Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat.Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tojássárgáját és a tejfölt,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.Alaposan kidolgozzuk, három részre osztjuk és kinyújtjuk.Az első lapot belehelyezzük a tepsibe.A töltelékhez a mákot összekeverjük a fahéjjal.A cukrot a tejjel ,a mézzel és a reszelt citromhéjjal felfőzzük,ezzel a mákot leforrázzuk.Felverjük a tojások fehérjét,belekeverjük a langyos máktöltelékbe.Az első tésztaréteget megkenjük lekvárral,majd rásimítjuk a máktöltelék felét ,erre ismét tésztát teszünk,amelyet szintén megkenünk lekvárral,majd rátesszük a mák másik felét .a harmadik tésztalappal befedjük.A tetejét megszurkáljuk és 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük..az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Igen finom sütemény.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.13 08:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet elkeverjük, felfuttatott élesztőt, első lapot, mákot összekeverjük, reszelt citromhéjjal, mákot leforrázzuk, tojások fehérjét, langyos máktöltelékbe, első tésztaréteget, máktöltelék felét, harmadik tésztalappal, tetejét megszurkáljuk, elkészült süteményt, máktöltelékbe, kristálycukor, összekeverjük, tojássárgáját, belehelyezzük, tésztaréteget, megszurkáljuk, tojásfehérje, felfuttatott, elmorzsoljuk, Előkészítünk, felfuttatjuk, tojássárgája, tésztalappal, citromhéjjal, belekeverjük, baracklekvár, porcukorral, töltelékhez, máktöltelék, töltelékhez, porcukorral, leforrázzuk, kidolgozzuk, mokkáskanál, rásimítjuk, tésztához, liszt, vaj, porcukor, tojássárgája, tej, élesztő, teáskanál kristálycukor, mokkáskanál sütőpor, tejfől, kenéshez, baracklekvár, töltelékhez, őrölt mák, cukor, tej, citrom reszelt héja, méz, fahéj, tojásfehérje,
|
|
|
|
|