Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vérnarancs torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg liszt
» 4 tojás
» 20 dkg cukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» csipetnyi
» 2 teáskanál sütőpor
» 4 dkg színtelen zselatin
» 10 vérnarancs
» 1,5 dl campari
» 2,5 dl tejföl
» 6 dl tejszín
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tojások fehérjét 3 evőkanál vízzel felverjük. Közben beleszórunk 12-13 dkg cukrot, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot meg a sót. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26-cm-es, kapcsos formába simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük.

A krémhez 3 narancs kifacsart levéből 2 dl-t a maradék cukorral, 1 dl camparival és a tejföllel kikeverjük. 8 gramm zselatint 3 evőkanál krémmel elvegyítünk, és a többi krémhez adjuk. Hűtőbe állítjuk.

A piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapot a karimába zárjuk.

5 dl tejszínt felverünk, és a dermedő krémbe forgatjuk. A hab harmadával a tortalapot megkenjük, és 2 felkarikázott
naranccsal kirakjuk. Ráborítjuk a középső lapot, a maradék krém felével megkenjük, ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel megkenve hűtőbe tesszük.

A meghámozott narancsot felkarikázunk. A többi narancs levét kifacsarjuk, és 2 dl-t kimérünk. Hozzáadjuk a többi camparit és a feloldott maradék zselatint. A tortát a narancskarikákkal kirakjuk, a campari-zselével megkenjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.

Végül a maradék tejszínből vert habbal az oldalát is bevonjuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és finom!
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.02.07 16:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások fehérjét, vaníliás cukrot, sütőporos lisztet, maradék cukorral, tejföllel kikeverjük, többi krémhez, alsó lapot, karimába zárjuk, dermedő krémbe, tortalapot megkenjük, középső lapot, maradék krém, felső lapot, maradék krémmel, meghámozott narancsot, többi narancs, többi camparit, feloldott maradék, narancskarikákkal kirakjuk, campari-zselével megkenjük, maradék tejszínből, felkarikázunk, beledolgozzuk, beleszitáljuk, előmelegített, tojássárgákat, felkarikázott, Sütőpapírral, elvegyítünk, ráhelyezzük, beleszórunk, meghámozott, kifacsarjuk, tortalapot, naranccsal, Ráborítjuk, Vérnarancs, camparival, tejszínből, kikeverjük, hozzáadjuk, harmadával, vérnarancs, Hozzáadjuk, csipetnyi, színtelen, megkenjük, liszt, tojás, cukor, csomag vaníliás cukor, csipetnyi, teáskanál sütőpor, színtelen zselatin, vérnarancs, campari, tejföl, tejszín,
Gyümölcsrizs
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Martini (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Borscs.
0 komment 3 ember kedveli
Manci néni túrós pitéje
0 komment 13 ember kedveli
Hűtős lángos
0 komment 14 ember kedveli
Bakonyi borjúhere nokedlivel
1 komment 1 ember kedveli
Mézes sárgarépabonbon
0 komment 6 ember kedveli
Cukkinifasírt
0 komment 7 ember kedveli
Mustáros -fokhagymás mártásban sült csirkecomb
2 komment 15 ember kedveli
Mézes "kagylók "
0 komment 13 ember kedveli
Káposztás paszuly csülökkel
0 komment 9 ember kedveli
Csángó gulyás !
0 komment 16 ember kedveli
Túrós rakott tészta
0 komment 7 ember kedveli
Tonhalas masnitészta mozzarellával!
0 komment 6 ember kedveli
Vega töltött cipó...
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.