Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Úgy készítem mint a gulyás levest, csak a zöldbabot a vége felé teszem bele.
Legvégén behabarom a liszttel és a tejföllel.
Aki szereti, még savanyíthat rajta citrommal, vagy ecettel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Barátnőm lányától tanultam ezt a levest, az egész család imádja, pedig vannak ám itt finnyás férfiak is
|
|
|
|
4 komment
|
6 ember kedveli
|
pola64
2015.02.13 17:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
soosistvan |
2015.02.18. 19:37 (#4) |
|
 |
Már bocsánat,350 ételfotóval,14 ezres látogatottsággal vettem a bátorságot,hogy reflektáljak a valóságra,hogy a" pacal az nem túrós tészta",mindent nevezzünk a nevén.Nem muszáj,de akkor adjunk neki fantázia nevet. A ragu leves is finom,valamint a malac sült sem csirkéből készül.
|
|
pola64 |
2015.02.17. 08:01 (#3) |
|
 |
Finnyásaknak még elolvasni sem kötelező, nem hogy elkészíteni |
|
soosistvan |
2015.02.16. 20:56 (#2) |
|
 |
Bocs,és a sok répa,gyökér sem odavaló,az alap a birka,zöldbab,krumpli,és tejfölösen.Ha nem így,akkor is jó,csak nevezzük másképpen. |
|
soosistvan |
2015.02.16. 20:54 (#1) |
|
 |
Az alap,hogy a palócleves birkából készül.Ha nem,az nem palóc!
Akkor híjuk ragu levesnek,vagy gulyásnak,de ne palócnak.A kifli sem zsemle,pedig tésztából sütik.Már bocsánat,de tessék utána nézni,és ez sajnos nem először fordul elő.
|
| |
|
|
|
gulyás levest, vége felé, egész család, petrezselyem, Palóclevese, vöröshagyma, savanyíthat, babérlevél, behabarom, zöldbabot, tejföllel, fokhagyma, citrommal, tanultam, Legvégén, burgonya, kockázva, kockázva, készítem, lányától, mirelitt, liszttel, Barátnőm, zöldbab, szereti, finnyás, ecettel, férfiak, kockára, sertés kockára vágva, vöröshagyma kockázva, gerezd fokhagyma, babérlevél, szál répa, szál petrezselyem gyökér, burgonya kockázva, mirelitt vagy friss zöldbab, teás őrölt kömény, bors, tejföl, liszt,
|
|
|
|
|