Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb köretéhez felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a kukoricadarát, majd folytonos keverés mellett, közepes lángon, 10-12 perc alatt készre főzzük. Ha nincs előttünk óra, akkor zárjuk el a tűzhelyet, amikor a kása már elég sűrű, de még lefolyik a fakanálról. Ekkor keverjük hozzá az elmorzsolt kecskesajtot, vagy juhtúrót és az egészet öntsük ki egy sütőpapírra, vagy egy olajjal kikent tepsibe, majd egy spatulával, vagy egy széles pengéjű késsel simítsuk el a tetejét. Akkor az igazi, ha sikerül 1,5-2 cm vastagra elegyengetni. Ezután hagyjuk kihűlni és megdermedni. Néhány óra elteltével, vagy akár másnap, vágjuk fel tetszőleges formájúra a polentát, majd kevés olajon, vagy vajon pirítsuk meg a darabok mindkét oldalát. Grillrácson is csodálatos eredményt érhetünk el vele.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én általában köretnek adom, de kiadóssága miatt fokhagymás tejföllel, vagy különböző mártásokkal főételként is jól megállja a helyét.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 13:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
világ egyik, elmorzsolt kecskesajtot, egészet öntsük, olajjal kikent, széles pengéjű, darabok mindkét, kukoricadarát, legegyszerűbb, kukoricadara, elegyengetni, felforraljuk, kecskesajtot, megdermedni, Grillrácson, mártásokkal, legfinomabb, kiadóssága, hozzáadjuk, csodálatos, elmorzsolt, spatulával, elteltével, fakanálról, kecskesajt, fokhagymás, köretéhez, folytonos, eredményt, formájúra, általában, tűzhelyet, tejföllel, kukoricadara vízhez, kecskesajt vagy juhtúró, óvatosan vele, Olaj vagy sütéshez,
|
|
|
|
|