Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hájat elmorzsoljuk a liszttel. Belekeverjük a többi hozzávalót és közepes lágyságú tésztát gyúrunk belőle. Ha kemény a tészta, tejföllel lazíthatunk rajta.
A tésztát 8-10 felé osztjuk, és kis cipókat formázunk.
Kerek lapokká nyújtjuk kb. 1,5-2 mm vastagságúra.
Derelyevágóval 8 szeletre vágjuk, meggyet teszünk bele és összecsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket.
Tetejüket felvert tojással kenjük és forró sütőben pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Képtáramban további képek találhatók a sütés menetéről.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ildiildi
2012.01.24 17:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hájat elmorzsoljuk, többi hozzávalót, tésztát 8-10, sütés menetéről, Derelyevágóval, összecsavarjuk, Sütőpapírral, vastagságúra, elmorzsoljuk, Belekeverjük, Képtáramban, lazíthatunk, meggybefőtt, felfuttatva, találhatók, hozzávalót, kimagozott, menetéről, Tetejüket, sütőlapra, szükséges, helyezzük, csipetnyi, tejföllel, formázunk, evőkanál, kenéshez, liszttel, lágyságú, nyújtjuk, liszt, evőkanál cukor, tojás, csipetnyi, kevés tejföl szükséges, tojás kenéshez,
|
|
|
|
|