Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, szűrjük.
Jénai edényt olajjal kikenünk, beleterítjük a karfiolt. (Ha kell, villával kicsit törjük össze!) Szórjuk meg a tetejét a laskára vágott füst., főtt sonkával. Ezután a carbonara port keverjük el a hideg tejjel, majd az összefőzése nélkül csak simán öntsük rá az eddigi hozzávalókra. Majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és süssük előmelegített sütőben a sajt pirulásáig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Finom, gyors, olcsó egytálétel. Nem utolsó sorban laktató is. A hozzávalók arányát nyugodtan lehet felcserélni, de a mennyisége ne legyen több, mint az eredeti, mert nem lepi el akkor a carbonara-s tej.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
zi
2016.05.04 22:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
laskára vágott, carbonara port, hideg tejjel, összefőzése nélkül, eddigi hozzávalókra, tetejét reszelt, sajt pirulásáig, hozzávalók arányát, előmelegített, beleterítjük, hozzávalókra, felcserélni, összefőzése, egytálétel, pirulásáig, mennyisége, hozzávalók, nyugodtan, félpuhára, carbonara, carbonara, carbonara, karfiolt, sonkával, villával, kikenünk, karfiolt, étvágyat, keverjük, arányát, sajttal, reszelt, tetejét, szórjuk, karfiol, füstölt főtt sonka, carbonara, bors, sajt,
|
|
|
|
|