Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát kisebb kockákra felvágom és sós vízben megfőzöm , majd leszűröm és áttöröm .
20 dkg félreteszek a töltelékhez a többit összekeverem a tojással, sóval, liszttel.
Ezután egy lisztezett deszkán kb : 3-4 mm vastagra kinyújtom , köröket szaggatok ki belőle,
A töltelékhez a burgonyát és a juhtúrót összekeverem és utána elosztom a tésztalapokon.
Félkör alakban felhajtom a tésztát, villával lenyomkodom a szélét, majd sós vízben kifőzöm .
Tejföllel , kisütött szalonna darabkákkal és petrezselyemmel tálalom .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egyszerű ez az étel, de annál finomabb.
A töltelékbe aki szereti tehet felaprított metélőhagymát vagy kevés zúzott fokhagymát is.
A főzési idő 5-10 perc, de attól is függ, milyen volt a burgonya.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.26 22:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát kisebb, többit összekeverem, lisztezett deszkán, juhtúrót összekeverem, petrezselyemmel, tésztalapokon, metélőhagymát, összekeverem, összekeverem, töltelékhez, lenyomkodom, töltelékhez, félreteszek, felaprított, darabkákkal, fokhagymát, töltelékbe, rétesliszt, lisztezett, kinyújtom, burgonyát, szaggatok, burgonyát, Tejföllel, felhajtom, töltéshez, Egyszerű, liszttel, finomabb, tojással, burgonya, rétesliszt, tojás, töltéshez, burgonya, juhtúró,
|
|
|
|
|
Kráfli
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|