Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, áttöröm. Hozzáadom a lisztet, a sót, a tojást, a margarint, jól összedolgozom. Lisztezett gyúródeszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtom és felvágom kisebb négyzetekre. A szilvát darabokra vágom, a cukrot a fahéjjal összekeverem. Minden négyzet közepére teszek pár darab szilvát és közéjük szórok a fahéjas cukorból. A tésztacsúcsokat felhajtom, és két tenyerem között gombóccá sodrom. Lobogó, sós vízben kifőzöm. Az olajon a morzsát megpirítom, a gombócokat meghempergetem benne. Fahéjas porcukorral megszórom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A család kedvence!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
eva23
2014.09.22 14:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát héjában, szilvát darabokra, fahéjjal összekeverem, fahéjas cukorból, tésztacsúcsokat felhajtom, morzsát megpirítom, gombócokat meghempergetem, család kedvence, tésztacsúcsokat, meghempergetem, összedolgozom, Szilvásgombóc, összekeverem, zsemlemorzsa, gyúródeszkán, vastagságúra, porcukorral, négyzetekre, meghámozom, Lisztezett, megpirítom, gombócokat, megszórom, margarint, felhajtom, Hozzáadom, darabokra, kisujjnyi, burgonyát, gombóccá, közepére, felvágom, kedvence, fahéjjal, tojás, bögre liszt, burgonya, margarin, zsemlemorzsa, üveg szilva befőtt,
|
|
|
|
|