Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát előző nap héjában sós vízben megfőzöm.
A gombát megtisztítom, majd negyedekre felvágom.
Kevés olajon megpiritom a csíkokra vágott húst , picit sózom és borsozom, majd puhára párolom.
Amikor kész a hús , kiveszem a serpenyőből egy tányérra és a maradék olajon a negyedelt gombát kezdem párolni, a bort aláöntöm.sózom , borsozom.
A pár perc alatt puhára párolom .Most a húst visszarakom a gomba mellé és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítem az egészet.
Ezután csinálom meg a rösztit.
A burgonyát káposztareszelőn lereszelem, négyfelé osztom.
Ha kell egy kicsit utána sózok.
Egy kicsi serpenyőben olajat melegítek,a burgonyát / negyedét / belerakom , kicsit bele is nyomkodom.
Közepes tűzön mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
Mind a négy rösztit így sütöm meg.
Tálalása:a rösztit rárakom a tányérra és köré kanalazom a ragút, petrezselyemmel díszítem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiadós, de finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
ibolya58
2012.07.18 21:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát előző, gombát megtisztítom, csíkokra vágott, maradék olajon, negyedelt gombát, bort aláöntöm, húst visszarakom, gomba mellé, liszttel elkevert, burgonyát káposztareszelőn, kicsit utána, kicsi serpenyőben, négy rösztit, rösztit rárakom, káposztareszelőn, petrezselyemmel, megtisztítom, serpenyőben, visszarakom, serpenyőből, borjúszelet, megpiritom, lereszelem, negyedekre, tejszínnel, burgonyát, belerakom, melegítek, burgonyát, negyedelt, nyomkodom, besűrítem, burgonyát, kanalazom, rösztivel, felvágom, elkevert, burgonya, tányérra, fehérbor, burgonya, ek-nyi aprított hagyma, gomba, borjúszelet, liszt, fehérbor, tejszín, olaj, bors,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
|
|
|
|
|