Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zürichi gombás borjú, rösztivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 / 2 kg burgonya
» 2 ek-nyi aprított hagyma
» 15 dkg gomba
» 40 dkg borjúszelet
» 1-2 ek. liszt
» vaj
» 1 dl fehérbor
» 2.5 dl tejszín
» olaj
» só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát előző nap héjában sós vízben megfőzöm.
A gombát megtisztítom, majd negyedekre felvágom.
Kevés olajon megpiritom a csíkokra vágott húst , picit sózom és borsozom, majd puhára párolom.
Amikor kész a hús , kiveszem a serpenyőből egy tányérra és a maradék olajon a negyedelt gombát kezdem párolni, a bort aláöntöm.sózom , borsozom.
A pár perc alatt puhára párolom .Most a húst visszarakom a gomba mellé és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítem az egészet.
Ezután csinálom meg a rösztit.
A burgonyát káposztareszelőn lereszelem, négyfelé osztom.
Ha kell egy kicsit utána sózok.
Egy kicsi serpenyőben olajat melegítek,a burgonyát / negyedét / belerakom , kicsit bele is nyomkodom.
Közepes tűzön mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
Mind a négy rösztit így sütöm meg.

Tálalása:a rösztit rárakom a tányérra és köré kanalazom a ragút, petrezselyemmel díszítem.
Megjegyzés / tipp:

Kiadós, de finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.07.18 21:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát előző, gombát megtisztítom, csíkokra vágott, maradék olajon, negyedelt gombát, bort aláöntöm, húst visszarakom, gomba mellé, liszttel elkevert, burgonyát káposztareszelőn, kicsit utána, kicsi serpenyőben, négy rösztit, rösztit rárakom, káposztareszelőn, petrezselyemmel, megtisztítom, serpenyőben, visszarakom, serpenyőből, borjúszelet, megpiritom, lereszelem, negyedekre, tejszínnel, burgonyát, belerakom, melegítek, burgonyát, negyedelt, nyomkodom, besűrítem, burgonyát, kanalazom, rösztivel, felvágom, elkevert, burgonya, tányérra, fehérbor, burgonya, ek-nyi aprított hagyma, gomba, borjúszelet, liszt, fehérbor, tejszín, olaj, bors,
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
Kínai szezámmagos csirke
0 komment 6 ember kedveli
Babos palacsinta
0 komment 6 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Királyhalom !
0 komment 9 ember kedveli
Gesztenyés tallérok
0 komment 2 ember kedveli
Brassói ahogy szeretem
0 komment 11 ember kedveli
Meggyes túró Rudi szelet sütés nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Tárkonyos tejfölös – mustáros csirke mazsolás rizzsel
0 komment 12 ember kedveli
Uborkasaláta télre
0 komment 57 ember kedveli
Bácskai csirkemáj-pirított tarhonyával...
0 komment 28 ember kedveli
Töltött lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Töltött csirkecomb
0 komment 5 ember kedveli
Gyöngyi szelet
0 komment 15 ember kedveli
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
ARANYÉRMES
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.