Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olíva olajon elkezdjük dinsztelni.A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Beletesszük a babérlevelet ès felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal. Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok.A tetején tészta legyen, amire rákenjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 210 C fokos sütőben arany barnára sütjük.Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, és már tálalhatjuk is a darált húsos rakott tésztát.Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, és már tálalhatjuk is a darált húsos rakott tésztát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Gombát is lehet hozzá tenni.
|
|
|
|
1 komment
|
10 ember kedveli
|
henihencsi
2017.04.01 19:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
agimami7 |
2017.11.25. 18:07 (#1) |
|
 |
Mivel a családunkban sok a glutén-érzékeny, én gl.mentes pennével készítettem el, nagy sikere volt! |
| |
|
|
|
tepsi kikenéséhez, penne tésztát, szokásos módon, fokhagymát lereszeljük, olíva olajon, dinsztelt hagymákat, darált húst, kockára vágott, babérlevelet è, maradék vízzel, egészet készre, felesleges vizet, magasabb falú, tetején tészta, darált húsos, zsemlemorzsával, főzőtejszínnel, pirospaprikát, összekeverjük, zsemlemorzsa, majoránnával, paradicsomot, meglocsoljuk, pirospaprika, babérlevelet, beletesszük, tálalhatjuk, elforraljuk, lereszeljük, kikenéséhez, Elhelyezünk, lilahagymát, alapanyagok, tálalhatjuk, főzőtejszín, vöröshagyma, Beletesszük, megszórjuk, lilahagyma, dinsztelni, babérlevél, tészta penne száraz, közepes vöröshagyma, teáskanál köménymag őrölt, evőkanál olívaolaj, közepes lilahagyma, gerezd fokhagyma, teáskanál, csipet fehérbors őrölt, sertés darált sovány, evőkanál pirospaprika őrölt, főzőtejszín 15-20%-os, teáskanál majoránna, trappista sajt reszelt, tejföl 12%-os, tepsi kikenéséhez evőkanál, evőkanál zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|