Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk a tejföllel-vagy a (tejben pici cukorral felfuttatott) élesztővel összegyurjuk: kissé lágy tésztát kapunk: ha tul kemény lágyitsuk kis tejjel vagy tejföllel.
2-3 mm vastagságura kinyujtjuk és megkenjük dióval--
Töltelék: a diót megdaráljuk izlés szerint teszünk hozzá cukrot-
2-3 tojás (szükség szerint)fehérjét kemény habbá verjük bele keverjük a diót a kinyujtott tésztára kenjük egyenletesen majd
feltekerjük. 1-1.5 cm szeletekre vágjuk (lisztezett késsel) lisztezett
deszkán formázzzuk meleg sütőbe kb 220 fok tesszük kb 20 perc
alatt arany barnára sül.
nagyon sokáig eltarható Jó étvágyat
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én minden karácsonkor elkészitem külőnleges tudást nem igényel
|
|
|
|
2 komment
|
6 ember kedveli
|
cartoon51
2011.12.16 18:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
cartoon51 |
2011.12.22. 18:33 (#2) |
|
 |
Nem szükséges tejföl is meg élesztő is mindkettönek kelesztő hatása van.
Tejfőllel kevésbé szárad ki a tészta.- Mig élesztővel 2-3 nap alatt kemény
lesz és igazán teához -tejhez finom: bár igy is élvezhető marad köszönhetöen
a tojás habjának. |
|
agimami7 |
2011.12.20. 15:58 (#1) |
|
 |
Én is szoktam sütni diós csigát, kb. úgy ahogy itt le van írva, csak azt nem értem, hogy lehet a tejfölt helyettesíteni az élesztővel, mivel itt azt olvasom, hogy tejföl, vagy 2 dkg. élesztő.
Én mindig teszek bele élesztőt és tejfölt is. |
| |
|
|
|
margarinnal elmorzsoljuk, diót megdaráljuk, kinyujtott tésztára, felfuttatott, egyenletesen, vastagságura, elmorzsoljuk, összegyurjuk, feltekerjük, megdaráljuk, margarinnal, karácsonkor, formázzzuk, kinyujtjuk, lisztezett, elkészitem, kinyujtott, külőnleges, szeletekre, lisztezett, élesztővel, lágyitsuk, tejföllel, tejföllel, megkenjük, eltarható, étvágyat, margarin, cukorral, liszt, margarin, tojás, cukor, deci tejföl--vagy élesztö,
|
|
|
|
|