Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Képviselőfánk tejszínhabbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 20 dkg liszt
» 7 db tojás
» 10 dkg zsír
» 2 dl forró víz
» Krémhez:
» 3 db tojás
» 6 dkg liszt
» 1/2 rúd vanília
» 10 dkg cukor
» 3,5 dl tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy kb. 3 literes fazékba 2dl forró vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt. Ha a zsír elolvadt, s a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet és a fakanállal addig keverjük, míg összeáll. Kb. 2-3 perc. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk egyenként a tojásokat, s mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságra diónagyságú halmokat helyezünk, tetejüket simává igazítjuk, s ezt a tésztát 1óráig pihentetjük. Igen fontos a sütése! Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük. Kb.200 fok. A sütő ajtaját 15percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. 15-20 percnyi sütés után még kb. 10percig csendes tűznél ropogósra sütjük. Ha nem sült elég ropogósra, a tészta ellágyul. Sütés után a tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük és vanília krémmel megtöltjük. Tetejére tejszínhabot teszünk, vagy ízlés szerint porcukorral hintjük, illetve karamellel leöntjük. Vaníliakrém hozzávalók: 3db tojás 3,5dl tej 6dkg liszt 10dkg cukor 1/2 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliacukor Különválasztom a tojás sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-val gőz felett kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tej 2/3 részét forrni tesszük a vaníliával. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a liszttel, hozzáadjuk a forró tejet, és folytonos keverés mellett a tűzhelynél addig főzzük, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy elválik a lábas aljától. Levéve a tűzről, még forrón hozzáadjuk kanalanként vagy kisebb részletekben a tojáshabot. Hideg tálba tesszük hűlni.
Megjegyzés / tipp:

Megéri a fáradtságot.
0 komment 4 ember kedveli francesca
2013.12.04 14:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zsír elolvadt, fakanállal addig, tűzről levéve, zsírozott sütőlapra, tésztát 1óráig, sütő ajtaját, tészta összeesik, tészta ellágyul, tetejét levágjuk, tojás sárgáját, tojássárgájákat elkeverjük, megmaradt cukorral, megmaradt hideg, forró tejet, tűzhelynél addig, lábas aljától, tojássárgájákat, tojásfehérjéket, Különválasztom, Képviselőfánk, tejszínhabbal, félretesszük, tejszínhabot, vaníliacukor, részletekben, Vaníliakrém, kanalanként, pihentetjük, diónagyságú, porcukorral, hozzáöntjük, fáradtságot, hozzáadjuk, megtöltjük, hozzáadjuk, tűzhelynél, fakanállal, Egyenletes, elkeverjük, vaníliával, hozzávalók, távolságra, liszt, tojás, zsír, forró víz, Krémhez, tojás, liszt, vanília, cukor,
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya.
0 komment 14 ember kedveli
Pudingos -tejfölös piskóta
1 komment 2 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Rebarbarás karamellás szelet !
0 komment 6 ember kedveli
Kolbászos, gombás lecsó nokedlivel
0 komment 5 ember kedveli
Fahéjas pulyka gyümölcsökkel
0 komment 4 ember kedveli
Zempléni zöldbableves !
0 komment 15 ember kedveli
Babos egytálétel
0 komment 5 ember kedveli
Tésztasaláta paradicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Házmester szelet
0 komment 16 ember kedveli
Muffinsütöben sült sajtos csirkecsigák
0 komment 5 ember kedveli
Fokhagymás hal ropogós bundában
0 komment 8 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös burgonyaleves
1 komment 3 ember kedveli
MEGGYES SÜTEMÉNY
0 komment 13 ember kedveli
Káposzta saláta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.