Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat elkeverjük a tejjel. A zsemléket feldaraboljuk apróra. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a feldarabolt zsemléket meglocsoljuk a sárgájás tejjel, majd a kivajazott edénybe rakjuk. Négy almát megpucolunk, lereszelünk, pici cukorral és fahéjjal megpároljuk. Mikor kész, ezt rakjuk a zsemlék tetejére, a levét jól kinyomkodva. Így kerül be a 180 fokos sütőbe és egy picit átsütjük. Ezután kivesszük és rászórjuk a mazsolát, valamint a darált diót. Ismét visszatesszük a sütőbe. Közben a tojásfehérjéből habot verünk, egy kis lekvár, vagy gyümölcsíz hozzáadásával. Ismét kivesszük a zsemléket a sütőből és rákenjük a tojáshabot is. Ekkor már csak 50 fokon megy a sütő.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Olcsó és könnyen elkészíthető desszert.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
francesca
2014.05.08 21:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat szétválasztjuk, sárgákat elkeverjük, zsemléket feldaraboljuk, tűzálló tálat, feldarabolt zsemléket, sárgájás tejjel, kivajazott edénybe, zsemlék tetejére, picit átsütjük, darált diót, tojásfehérjéből habot, tojásfehérjéből, szétválasztjuk, feldaraboljuk, visszatesszük, hozzáadásával, meglocsoljuk, elkészíthető, feldarabolt, Máglyarakás, kinyomkodva, lereszelünk, megpucolunk, megpároljuk, elkeverjük, gyümölcsíz, tojáshabot, kivajazott, kivajazunk, rászórjuk, kivesszük, tojásokat, zsemléket, zsemléket, zsemléket, kivesszük, cukorral, száraz zsemle, tojás, alma, mazsola, kanál lekvár,
|
|
|
|
|