Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, belekeverjük a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.
A többi alapanyagot is hozzáadva, rugalmas tésztát gyúruk. Ha szükséges, kevés tejet önthetünk hozzá. 20 percig letakarva pihentetjük.
Eközben megmossuk és kimagozzuk a szilvát.
A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
A tészta 2/3-át lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra sodorjuk és beletesszük a tepsibe, amit előzőleg olajjal kikentünk.
Érdemes a tésztából a tepsi oldalán körben peremet csinálni, mert így sütés közben nem folyik le róla a cukorszirup.
A tészta tetejére egyenletesen rászórjuk a búzadarát, majd a vékony szeletekre vágott szilvával egyenletesen megrakjuk.
Rászórjuk a szilva tetejére a fahéjas cukrot, a maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk és berácsozzuk a süteményünket.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.08 15:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet beleszitáljuk, szárított élesztőt, többi alapanyagot, kristálycukrot összekeverjük, tepsi oldalán, tészta tetejére, vékony szeletekre, szilva tetejére, fahéjas cukrot, maradék tésztából, kristálycukrot, süteményünket, összekeverjük, Előmelegített, kristálycukor, beleszitáljuk, kristálycukor, belekeverjük, egyenletesen, egyenletesen, gyúródeszkán, Töltelékhez, pihentetjük, beletesszük, cukorszirup, berácsozzuk, alapanyagot, lisztezett, kimagozzuk, szeletekre, szárított, szükséges, búzadarát, hozzáadva, rászórjuk, szilvával, Tésztához, liszt, kristálycukor, csipet, szárított élesztő, olaj, natúr joghurt, tojás, Töltelékhez, érett szilva, búzadara, kristálycukor, őrölt fahéj,
|
|
|
|
|