Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kolbászos pompos recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 2 tepsi pomposhoz
» 1,5 kg liszt
» 1,5 liter tej
» 7,5 dkg élesztő
» só
» 1 evőkanál kristálycukor
» 10 dkg olvasztott sertészsír
» 1 tojás
» 50 dkg füstölt kolbász
» 20 dkg füstölt szalonna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy liter langyos tejet tálba öntünk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, hozzátesszük a liszt nagy részét, az olvasztott zsírt, megsózzuk, és elkezdjük dagasztani. Közben apránként pótoljuk a lisztet, és ha szükséges, a langyos tejet. Se túl puha, se túl lágy tésztánk ne legyen. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, és ha már elválik a táltól és a kezünktől is, akkor kilisztezzük az edény alját és oldalát, és abban egy órán át kelesztjük.
Közben a kolbászt vékony karikákra, a szalonnát kockákra vágjuk. Ezeket külön edényben, egy evőkanálnyi zsírban kicsit átsütjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és négy gombócot készítünk belőle. Kicsit itt is pihentetjük. Két tepsit kikenünk zsírral.
A bucikat egyenként kisodorjuk. Az első lapot nyújtófa segítségével a tepsi aljába fektetjük. Kicsit felnyomkodjuk az oldalára is a tésztát, nehogy kifolyjon a kolbászzsír. Megrakjuk a kisült kolbász felével, kicsit a zsírjával is megöntözzük, majd befedjük a második lappal. Villával átszurkáljuk a tetejét, és még itt is kelesztjük.
A maradék két tésztát úgy készítjük el, mint a kalácsot. Egyenként kisodorjuk, rászórjuk a maradék kolbászdarabkákat és a sült szalonnát, majd kevés zsírral is meglocsoljuk. A tészta két oldalát felhajtjuk, és hosszában feltekerjük. A második tepsibe tesszük, a két rúd között kicsit zsírral megkenjük, nehogy összesüljenek. Mindegyik pompos tetejét felvert tojással átkenjük. Kicsit még pihentetjük, és előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Mint olvashatjátok, kétféleképpen készül. Van aki feltekeri, mint a kalácsot, és van aki kinyújtja tepsi nagyságra, és ráhelyezi töltés után a másik tésztát. Kinek mi a szimpatikus.
0 komment 5 ember kedveli mildiko50
2012.01.22 00:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liter langyos, liszt nagy, olvasztott zsírt, langyos tejet, edény alját, kolbászt vékony, szalonnát kockákra, evőkanálnyi zsírban, megkelt tésztát, bucikat egyenként, első lapot, tepsi aljába, kisült kolbász, második lappal, maradék kolbászdarabkákat, sült szalonnát, második tepsibe, másik tésztát, belemorzsoljuk, kétféleképpen, kristálycukor, gyúródeszkára, előmelegített, összesüljenek, olvashatjátok, felnyomkodjuk, kilisztezzük, segítségével, átszurkáljuk, hozzátesszük, meglocsoljuk, pihentetjük, pihentetjük, evőkanálnyi, megöntözzük, kolbászzsír, feltekerjük, kidolgozzuk, szimpatikus, kisodorjuk, kelesztjük, kisodorjuk, dagasztani, olvasztott, tepsi pomposhoz, liszt, liter, élesztő, evőkanál kristálycukor, olvasztott sertészsír, tojás, füstölt kolbász, füstölt szalonna,
Joghurtos pite
0 komment 6 ember kedveli
Vaniliás piskótatekercs...
0 komment 21 ember kedveli
Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel
1 komment 7 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Erdélyi csorbaleves húsgombóccal
0 komment 7 ember kedveli
Sajtpuffancs
0 komment 7 ember kedveli
Túrókrémes torta
3 komment 31 ember kedveli
Bőség tepsi
0 komment 13 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 10 ember kedveli
Rakott hús ahogy mamám készítette
0 komment 16 ember kedveli
Rántott griz
0 komment 8 ember kedveli
Pakisztáni rizs
0 komment 2 ember kedveli
Sertésborda vadász módra !
1 komment 32 ember kedveli
Mini kuglóf muffin formában !
0 komment 8 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Túrós lepénykék
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.