Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy lábosban felolvasztom a vajat, majd beleteszem a friss vagy fagyasztott kelbimbót, pár percig pirítom, sózom és enyhén borsozom. Felengedem az alaplével vagy vízzel, és ízesítem leveskockával. Forrástól számított kb. 30 perc alatt puhára főzöm a kelbimbót, eközben elkészítem a galuskát. Ehhez az 1 dkg olvasztott vajat kikeverem a felvert tojással, a liszttel és a sóval. (Nem túl sűrű tésztát kapunk.) Kiskanállal galuskákat szaggatok a forró levesbe. Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, a kefirt fél dl vízzel és 2 evőkanál liszttel simára keverem. Ezután beleöntöm a levesbe. Körülbelül 10 percig főzöm. Ízlés szerint ízesítem sóval, esetleg egy kis friss petrezselyemmel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kefir helyett egy kis pohár tejfölt is használhatunk
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.14 08:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vajas galuskához, lábosban felolvasztom, friss vagy, alaplével vagy, felvert tojással, forró levesbe, galuskák feljöttek, leves tetejére, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, használhatunk, leveskockával, zöldségleves, felolvasztom, Kiskanállal, fagyasztott, fagyasztott, leveskocka, Felengedem, elkészítem, galuskához, beleteszem, galuskával, olvasztott, finomliszt, olvasztott, galuskákat, Körülbelül, csipetnyi, Forrástól, feljöttek, beleöntöm, szaggatok, kikeverem, leveshez, kelbimbó fagyasztott, vaj, sóbors, kefir, evőkanál liszt, vajas galuskához, olvasztott vaj, evőkanál finomliszt, felvert tojás, csipetnyi, petrezselyemzöld,
|
|
|
|
|