Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát apró kocára vágjuk,a fokhagymát összezúzzuk felforrósított olajba kissé megpirítjuk.Beletesszük a paprikát.A májat jól megmossuk,egészbe beletesszük a májat,borsot, majorannát,A májat puhára főzzük egy kicsit megpirítjuk az olajban. Ízlés szerint sózzuk
A puliszkához feltesszük a vizet főni,teszünk bele sót ,meg kóstoljuk elég sós e a víz,Állandó keverés mellett lassan bele eresztjük a kukoricalisztet .Jó 10-15 percig főzzük jól főjön meg,főzés közben a puliszka keményedik.ha nem elég kemény még tehetünk hozzá lisztet ,ha túl kemény akkor egy kis vizet adunk hozzá .A puliszkát frissen tálaljuk,mert ha hűl megdermed.Tálaláskor a csirkemáj mellé meregető(teás vagy levesmerő )kanállal félgömböket rakunk.Mindegyik félgömböt díszítjük egy félbevágott olíva bogyóval és egy kicsi darabka céklával Szájat és orrot teszünk minden félgömbre dísznek
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.19 17:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát apró, fokhagymát összezúzzuk, májat puhára, kicsit megpirítjuk, puliszkához feltesszük, vizet főni, puliszka keményedik, puliszkát frissen, csirkemáj mellé, félbevágott olíva, kicsi darabka, kukoricalisztet, felforrósított, kukoricaliszt, megpirítjuk, összezúzzuk, félgömböket, félbevágott, Beletesszük, beletesszük, puliszkával, puliszkához, megpirítjuk, majorannát, feltesszük, Tálaláskor, keményedik, fokhagymát, félgömbre, megmossuk, félgömböt, eresztjük, fokhagyma, csirkemáj, kóstoljuk, Csirkemáj, megdermed, csirkemáj, gerezd fokhagyma, hagyma, bors, morzsolt majoranna, csipet paprika, csésze kukoricaliszt,
|
|
|
|
|