Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Krumplis pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 darabhoz:
» 25 dkg krumpli
» 1 dl tejföl
» 3 dkg élesztő
» 2+1 tojássárgája
» 25 dkg finomliszt
» 25 dkg Rama margarin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük, hagyjuk kihűlni.
A tejfölt éppen csak meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, és 2 tojássárgájával simára eldolgozzuk. A lisztet összekeverjük 1 kávéskanál sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az áttört burgonyát és az élesztős tejfölt. Lazán összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és konyharuhával letakarva 1/2 órát kelesztjük. Lisztezett munkalapon négyszögletesre nyújtjuk a tésztát. Harmadolással alulról fölfelé, majd fölülről lefelé egymásra hajtjuk, aztán a bal oldali harmadát a tetejére, a jobb oldalit pedig a tészta alá hajtjuk, konyharuhával letakarjuk. A hajtogatást 3 alkalommal, fél órás időközönként megismételjük (a hajtogatás iránya és sorrendje tetszőleges, de mindig ugyanaz legyen, mert különben nem lesz leveles a tészta!) A harmadik hajtogatás előtt a sütőt előmelegítjük 200 °C(gázsütő 3. fokozat). A tepsiket kibéleljük a sütőpapírral. 2,5-3 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, tetejét késheggyel bekockázzuk, és 3-4 cm átmérőjű, lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egymástól tisztes távolságra a tepsikbe rakosgatjuk a pogácsákat (sütés közben megnőnek, sőt némelyik még dülöngél is!), tetejüket megkenjük a maradék 1 tojássárgájával, és a forró sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon hamar elfogy!
0 komment 4 ember kedveli zsuzsmancs
2012.06.28 21:15
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krumplit megmossuk, tejfölt éppen, lisztet összekeverjük, áttört burgonyát, élesztős tejfölt, jobb oldalit, hajtogatás iránya, harmadik hajtogatás, sütőt előmelegítjük, tepsiket kibéleljük, tepsikbe rakosgatjuk, forró sütőben, tepsiben hagyjuk, tojássárgájával, négyszögletesre, meglangyosítjuk, tojássárgájával, konyharuhával, összekeverjük, beletördeljük, konyharuhával, Harmadolással, megismételjük, előmelegítjük, elmorzsoljuk, időközönként, összegyúrjuk, sütőpapírral, tojássárgája, margarinnal, hajtogatást, rakosgatjuk, meghámozzuk, tetszőleges, eldolgozzuk, bekockázzuk, mártogatott, hozzáadjuk, hajtogatás, darabhoz, krumpli, tejföl, élesztő, tojássárgája, finomliszt, Rama margarin,
Csoda kifli
0 komment 3 ember kedveli
Medvehagymás csirkemell tekercs!
0 komment 10 ember kedveli
Hamis túrós tészta...
0 komment 13 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Zöld pestos csirkemell zelleres burgonyapürével
0 komment 5 ember kedveli
Gombával, paprikával töltött pulykamell
0 komment 11 ember kedveli
Sült banán (ahogy én készítem)
0 komment 7 ember kedveli
Paradicsomos-mozzarellás kenyér
0 komment 1 ember kedveli
Zita szelet
1 komment 24 ember kedveli
Póréhagyma leves
0 komment 3 ember kedveli
Szegfűgombás sertéspörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Alexander szelet
0 komment 5 ember kedveli
Karfiolos-sonkás tészta ,sajtszószban...
0 komment 20 ember kedveli
Zöldségkrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Aszpikos sonka
2 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.