Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromos-paradicsomos csirkecomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 8 db. csirkecomb
» 4 közepes fej hagyma
» 2 db. citrom
» 6 gerezd fokhagyma
» 2 kk.oregánó
» 6 ek. olivaolaj
» só
» őrőlt bors
» 2,5 dl vízben feloldott 1/2 tyúkhúsleveskocka
» 2 ek. paradicsompüré
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vöröshagymákat megtisztítjuk és 8 darabba vágjuk.
Az egyik citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A másikat felszeleteljük vékonyan.
A fokhagymát meghámozzuk, és egy tálba nyomjuk. A reszelt citromhéjat, az oregánót és 4 ek olajat hozzáadunk, megsózzuk, megborsozzuk és simára keverve a combokra kenjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A hagymát a maradék olajon serpenyőben aranybarnára sütjük, és a combokat egymás mellé belefektetjük.
A sütőben (4-5. fokozat) 10 percig sütjük, majd a húst megfordítjuk, és a citromkarikákat ráfektetjük. A húslevessel és a citromlével meglocsoljuk, és még 20 percig sütjük.
A csirkecombokat és a citromszeleteket kivesszük, és melegen tartjuk. A mártást turmixoljuk, és a paradicsompürét belekeverjük. Ízesítjük, felforraljuk, majd a csirkecombokra locsolva, a citromszeletekkel díszítve tálaljuk.Mellé borsós rízset adunk
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.26 08:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymákat megtisztítjuk, egyik citrom, levét kinyomjuk, másikat felszeleteljük, fokhagymát meghámozzuk, tálba nyomjuk, reszelt citromhéjat, combokra kenjük, maradék olajon, combokat egymás, húst megfordítjuk, citromkarikákat ráfektetjük, citromlével meglocsoljuk, citromszeleteket kivesszük, mártást turmixoljuk, paradicsompürét belekeverjük, csirkecombokra locsolva, citromszeletekkel díszítve, citromszeleteket, citromkarikákat, paradicsompürét, csirkecombokat, paradicsompüré, csirkecombokra, felszeleteljük, vöröshagymákat, belefektetjük, megtisztítjuk, előmelegítjük, felforraljuk, megborsozzuk, belekeverjük, megfordítjuk, aranybarnára, paradicsomos, meglocsoljuk, húslevessel, citromlével, ráfektetjük, turmixoljuk, citromhéjat, serpenyőben, lereszeljük, meghámozzuk, csirkecomb, közepes hagyma, citrom, gerezd fokhagyma, oregánó, olivaolaj, őrőlt bors, paradicsompüré,
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Márton-napi libasült
0 komment 2 ember kedveli
Lecsó paradicsomlével
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszos túrógolyó
0 komment 3 ember kedveli
Aszalt paradicsomos sajtos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
Vaníliakrémmel töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
ZÖLDSÉGES LASAGNA
1 komment 3 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Csokiszalámi
0 komment 4 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Joghurtos pite
0 komment 4 ember kedveli
Mézes-narancsos csirke
0 komment 4 ember kedveli
Cseresznyés palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns tojáskrém
1 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.