Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kossuth-rostélyos recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 10 szelet (egyenként 16 dkg-os) magashátszín szelet (rostélyos)
» frissen õrölt fekete bors
» só
» 15 dkg sertészsír
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 édes, piros színû paprika
» 2-3 érett paradicsom
» 1 evõkanál csemege pirospaprika
» 10 nagy rózsaburgonya
» 50 dkg csiperke
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd lábasba rakjuk. Egy másik edényben forró zsíron a megtisztított, finomra vágott hagymát megfony-nyasztjuk, a zúzott fokhagymát és a kicsumázott, cikkekre vágott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, 3 deci vízzel felöntjük, és felforraljuk. Az egészet a rostélyosokra öntjük úgy, hogy a húst ellepje. Lefedve, gyöngyöző forralással kb. 45-50 perc alatt puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, belsejét kivájjuk, és sós vízben megfőzzük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek. A gombát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a vajon sóval, borssal ízesítve gombapépet készítünk belőle. Ezzel a főtt burgonyák "alagútját" megtöltjük. Tálaláskor minden szelet rostélyosra egyet ráültetünk, és a finom lével leöntjük. .
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor kis paradicsom szelettel, zölt petrezselyem díszithetjük.
0 komment 5 ember kedveli zsoka08
2012.01.07 20:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rostélyosokat kissé, másik edényben, zúzott fokhagymát, pirospaprikával megszórjuk, rostélyosokra öntjük, húst ellepje, burgonyát meghámozzuk, szemek szétessenek, gombát megtisztítjuk, vajon sóval, finom lével, pirospaprikával, rostélyosokra, megtisztítjuk, rózsaburgonya, megtisztított, rostélyosokat, paradicsomot, pirospaprika, felforraljuk, díszithetjük, petrezselyem, magashátszín, forralással, rostélyosra, vöröshagyma, meghámozzuk, kicsumázott, szétessenek, hozzáadjuk, gombapépet, megtöltjük, Tálaláskor, fokhagymát, paradicsom, megszórjuk, Tálaláskor, sertészsír, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, érett paradicsom, nagy rózsaburgonya, csiperke,
Titkos epertorta
0 komment 6 ember kedveli
Gyors tejfölös fánk
0 komment 20 ember kedveli
Amerikai krémes csoda
0 komment 4 ember kedveli
Cappuccino-muffin-
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos-húsos burgonyaszeletek
0 komment 5 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Vegyes grilltál !
0 komment 8 ember kedveli
Piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Babgulyás
2 komment 8 ember kedveli
Fehér piskóta
0 komment 28 ember kedveli
Korhelyleves
0 komment 8 ember kedveli
Tejszínes csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
tonhal saláta
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres húsgombóc, sült burgonyával
0 komment 9 ember kedveli
Pirított őzmáj-újhagymával
0 komment 4 ember kedveli
Gombás szűzpecsenye vörösborral
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.