Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kossuth-rostélyos recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 10 szelet (egyenként 16 dkg-os) magashátszín szelet (rostélyos)
» frissen õrölt fekete bors
» só
» 15 dkg sertészsír
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 édes, piros színû paprika
» 2-3 érett paradicsom
» 1 evõkanál csemege pirospaprika
» 10 nagy rózsaburgonya
» 50 dkg csiperke
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd lábasba rakjuk. Egy másik edényben forró zsíron a megtisztított, finomra vágott hagymát megfony-nyasztjuk, a zúzott fokhagymát és a kicsumázott, cikkekre vágott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, 3 deci vízzel felöntjük, és felforraljuk. Az egészet a rostélyosokra öntjük úgy, hogy a húst ellepje. Lefedve, gyöngyöző forralással kb. 45-50 perc alatt puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, belsejét kivájjuk, és sós vízben megfőzzük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek. A gombát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a vajon sóval, borssal ízesítve gombapépet készítünk belőle. Ezzel a főtt burgonyák "alagútját" megtöltjük. Tálaláskor minden szelet rostélyosra egyet ráültetünk, és a finom lével leöntjük. .
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor kis paradicsom szelettel, zölt petrezselyem díszithetjük.
0 komment 5 ember kedveli zsoka08
2012.01.07 20:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rostélyosokat kissé, másik edényben, zúzott fokhagymát, pirospaprikával megszórjuk, rostélyosokra öntjük, húst ellepje, burgonyát meghámozzuk, szemek szétessenek, gombát megtisztítjuk, vajon sóval, finom lével, pirospaprikával, rostélyosokra, megtisztítjuk, rózsaburgonya, megtisztított, rostélyosokat, paradicsomot, pirospaprika, felforraljuk, díszithetjük, petrezselyem, magashátszín, forralással, rostélyosra, vöröshagyma, meghámozzuk, kicsumázott, szétessenek, hozzáadjuk, gombapépet, megtöltjük, Tálaláskor, fokhagymát, paradicsom, megszórjuk, Tálaláskor, sertészsír, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, érett paradicsom, nagy rózsaburgonya, csiperke,
Fehércsokis-étcsokis szelet
1 komment 2 ember kedveli
Kefires pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Rizskoh
1 komment 7 ember kedveli
Vaniliás piskótatekercs...
0 komment 21 ember kedveli
Zöldborsós szelet
0 komment 11 ember kedveli
Rigatoni fűszeres hússal, brokkolival!
0 komment 1 ember kedveli
Francia krémes
0 komment 2 ember kedveli
Margarita koktél
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes-spárgás penne.
0 komment 3 ember kedveli
Pörkölt ízű
0 komment 9 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Rántott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Alj nélküli túrós lepény
0 komment 2 ember kedveli
Illatos túrós tortaformában
2 komment 3 ember kedveli
Barackos panna cotta
1 komment 3 ember kedveli
Kivi szelet
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.