Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kossuth-rostélyos recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 10 szelet (egyenként 16 dkg-os) magashátszín szelet (rostélyos)
» frissen õrölt fekete bors
» só
» 15 dkg sertészsír
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 édes, piros színû paprika
» 2-3 érett paradicsom
» 1 evõkanál csemege pirospaprika
» 10 nagy rózsaburgonya
» 50 dkg csiperke
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd lábasba rakjuk. Egy másik edényben forró zsíron a megtisztított, finomra vágott hagymát megfony-nyasztjuk, a zúzott fokhagymát és a kicsumázott, cikkekre vágott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, 3 deci vízzel felöntjük, és felforraljuk. Az egészet a rostélyosokra öntjük úgy, hogy a húst ellepje. Lefedve, gyöngyöző forralással kb. 45-50 perc alatt puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, belsejét kivájjuk, és sós vízben megfőzzük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek. A gombát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a vajon sóval, borssal ízesítve gombapépet készítünk belőle. Ezzel a főtt burgonyák "alagútját" megtöltjük. Tálaláskor minden szelet rostélyosra egyet ráültetünk, és a finom lével leöntjük. .
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor kis paradicsom szelettel, zölt petrezselyem díszithetjük.
0 komment 5 ember kedveli zsoka08
2012.01.07 20:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rostélyosokat kissé, másik edényben, zúzott fokhagymát, pirospaprikával megszórjuk, rostélyosokra öntjük, húst ellepje, burgonyát meghámozzuk, szemek szétessenek, gombát megtisztítjuk, vajon sóval, finom lével, pirospaprikával, rostélyosokra, megtisztítjuk, rózsaburgonya, megtisztított, rostélyosokat, paradicsomot, pirospaprika, felforraljuk, díszithetjük, petrezselyem, magashátszín, forralással, rostélyosra, vöröshagyma, meghámozzuk, kicsumázott, szétessenek, hozzáadjuk, gombapépet, megtöltjük, Tálaláskor, fokhagymát, paradicsom, megszórjuk, Tálaláskor, sertészsír, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, érett paradicsom, nagy rózsaburgonya, csiperke,
Brassói tócsni !
1 komment 25 ember kedveli
Sonkás kocka.
0 komment 18 ember kedveli
Pudingos-fahéjas almaleves
0 komment 4 ember kedveli
Töltött "kagyló"
0 komment 6 ember kedveli
Cukkini krémleves...
0 komment 3 ember kedveli
Csíkos pite
0 komment 5 ember kedveli
Szegfűgombás sertéspörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres-ánizsos keksz
0 komment 2 ember kedveli
Kefires pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Túrós-gyümölcsös palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszgolyó rummal
0 komment 1 ember kedveli
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Húsvéti kiscsirke sonka mellé
1 komment 6 ember kedveli
Székelygulyás
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél !
0 komment 4 ember kedveli
Töltött bundás zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.