Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) laza habot készítünk, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytatjuk a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan megkenünk vajjal, meghintjük liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal rátesszük a habot. Végül előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe helyezzük, s ott kb. fél óra alatt keményre szikkasztjuk a habcsókokat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A masszába sütés előtt keverhetünk dió-mandulát, vagy mogyorót is!
|
|
|
|
1 komment
|
20 ember kedveli
|
isti83
2011.12.16 09:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
agimami7 |
2011.12.17. 14:51 (#1) |
|
|
Eddig még nem sütöttem meg, de most Karácsonyra kipróbálom!!Köszönöm! |
| |
|
|
|
cukor hozzáadásával, edényt forró, masszába sütés, tojásfehérjékből, hozzáadásával, előmelegített, nyomózsákkal, szikkasztjuk, keverhetünk, habcsókokat, kiskanállal, folytatjuk, meghintjük, habverést, rátesszük, készítünk, sűrűsödik, sütőlapot, helyezzük, megkenünk, liszttel, masszába, keményre, vékonyan, porcukor, mogyorót, mandulát, fehérje, Celsius, tojás fehérje, porcukor, liszt, dióbél,
|
|
|
|
|
Nudli
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|