Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A puha (szoba meleg) margarint nagy tálban habosra keverjük,majd a porcukorral tovább habosítjuk. Először a durvára tört (vágott ) mandulát,azután a tojások sárgáját,végül a lisztet adjuk hozzá.a tojás fehérjéből kemény habot verünk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.Egy 25x20 centis tepsit margarinnal kikenünk, belisztezzük,a mandulás masszát egyenletesen rásimítjuk.A tetejét fölszeletelt mandulával díszítjük, majd előmelegített sütőben,közepes lánggal (180 fok C , légkeveréses sütőben 165 fok C) kb.25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk.és porcukorral behintve tálaljuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha lehet a díszítéshez használt mandulát ketté választjuk
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.23 22:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
porcukorral tovább, durvára tört, tojások sárgáját, lisztet adjuk, tojás fehérjéből, előzőekbe forgatjuk, 25x20 centis, mandulás masszát, tetejét fölszeletelt, díszítéshez használt, mozdulatokkal, előmelegített, belisztezzük, fölszeletelt, sütőmargarin, egyenletesen, légkeveréses, sütőmargarin, margarinnal, díszítéshez, porcukorral, porcukorral, kikenéséhez, mandulával, tálaláshoz, finomliszt, rásimítjuk, választjuk, habosítjuk, finomliszt, fehérjéből, előzőekbe, forgatjuk, díszítjük, margarint, megsütjük, Rama sütőmargarin, finomliszt, tojás, durvára aprított mandula, porcukor, evőkanál finomliszt, tetejére szem mandula, tálaláshoz porcukor,
|
|
|
|
|