Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A csokoládét a piskótához finomra vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral, valamint a liszttel.
2. A tojásfehérjét a cukorral borotvahab állagú habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egyenletesen elkeverjük benne.
3. Egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre szedjük a masszát, majd egy kenőkéssel 28x22 cm-es lapot kenünk, ami így 1-1,5 cm vastag lesz.
4. A lapot légkeverés nélkül 170 C-on 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Kihűlés után lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután a lapot vágjuk 3 egyenlő részre.
5. Készítsük el a krémet. Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, a tejszínt eközben forraljuk fel. Ha a csoki megolvadt, és a tejszín forrásban van, akkor a tejszínt öntsük a csokoládéhoz, és keverjük el benne, míg sima, csomómentes krémet nem kapunk. Ezt tegyük hűvös helyre, és hagyjuk teljesen kíhűlni kb 1. óra alatt.
6. Ha a krém kihűlt, a nugátkrémmel habosítsuk ki kb. 20 másodperc alatt magas fordulaton.
7. A kész kémmel töltsük össze egyenletesen a 3 db piskótalapot két réteg krémmel.
8. Tegyük fagyaasztóba a betöltött süteményt, és fagyasszuk addig, míg elég stabil lesz, hogy szépen tudjuk szeletelni. Ha eléggé kifagyott, forróvízbe márott késsel 3,5 cm széles szeletekre vágjuk a süteményt. Kicsit hagyjuk felengedni őket, hogy ne legyenek fagyosak, csak hűvösek, ekkor olvasztott csokoládéval áthúzzuk őket egy rácson.
9. Áthúzás után, mielőtt a csokoládé megkötne, pörkölt, tört mogyoróval, esetleg dióval panírozzuk a szeleteket, tetejükre csokoládéval "Bohém" feliratot készítünk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Igazán megéri a fáradtságot mert nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
15 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.18 12:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
csajok2012 |
2012.05.19. 01:03 (#1) |
|
 |
Ki fogom próbálni! |
| |
|
|
|
eredeti Bohém, piskótához finomra, darált dióval, cukorral borotvahab, lisztes keveréket, szilikonos sütőpapírral, kenőkéssel 28x22, lapot légkeverés, lapot vágjuk, étcsokoládét olvasszuk, tejszínt eközben, csoki megolvadt, tejszín forrásban, tejszínt öntsük, krém kihűlt, nugátkrémmel habosítsuk, kész kémmel, betöltött süteményt, csokoládé megkötne, fáradtságot mert, mogyorópraliné, kristálycukor, összekeverjük, tojásfehérjét, egyenletesen, nugátkrémmel, dekoráláshoz, csokoládéhoz, étcsokoládét, fagyaasztóba, csokoládéval, piskótalapot, sütőpapírral, csokoládéval, egyenletesen, tojásfehérje, csomómentes, fáradtságot, étcsokoládé, kakaóporral, töltelékhez, étcsokoládé, sütőlemezre, légkeverés, elkeverjük, hozzáadjuk, tésztához, tojásfehérje, kristálycukor, darált, holland kakaópor, minimum 53%-os étcsokoládé, búzaliszt BL55, töltelékhez, habtejszín, minimum 53%-os étcsokoládé, mogyorópraliné vagy Nutella, dekoráláshoz, olvasztott csokoládé, pörkölt tört mogyoró,
|
|
|
|
|