Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszpikos sonkatekercs... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg franciasaláta
» 10 szelet gépsonka
» 2 dl tartármártás
» torma
» tejföl
» 2 db húsleveskocka
» fél citrom leve
» 2 púpozott evőkanál zselatinpor
» 1 kávéskanál porcukor
» csipetnyi
» A díszítéshez:
» 2 db keménytojás
» fél csokor petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húsleveskockát 6 dl vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A zselatinport lábasba szórjuk, és a már kihűlt levesből 2 deciliternyit, illetve a citromlevet ráöntjük. Összekeverjük, megáztatjuk, ha már egyben áll az egész, ráöntjük a többi húslevest, és kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk.

A túrót a tejföllel, a tormával, a sóval és a cukorral összekeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megkenjük a krémmel és felcsavarjuk.

Egy hosszúkás jénait fóliával kibélelünk úgy, hogy pereme is legyen. Egymás mellett elhelyezünk benne 8 tojáskarikát, és rátesszük a petrezselymet. Az aszpikos léből a tojáskarikákra kenünk egy keveset. Az így elkészített formát hűtőbe tesszük.

Az aszipkos lé felével összekeverjük a
franciasalátát és a tartármártást.

A hűtőből kivett formában elhelyezzük a
sonkatekercseket, amelyre rákanalazzuk a megmaradt zselatinos húslevest. 10 percre mélyhűtőbe tesszük, ezután egyenletesen elosztjuk rajta a zselatinos
franciasalátát. A tetejét befedjük fóliával, és hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük.

Megjegyzés / tipp:

Tálalás előtt tálra borítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk a tetejéről, majd szeleteljük.
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 11:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zselatinport lábasba, citromlevet ráöntjük, többi húslevest, cukorral összekeverjük, sonkaszeleteket egyenként, hosszúkás jénait, aszpikos léből, tojáskarikákra kenünk, hűtőből kivett, megmaradt zselatinos, tetejét befedjük, fóliát óvatosan, sonkatekercseket, sonkaszeleteket, hűtőszekrényben, franciasalátát, húsleveskockát, tojáskarikákra, franciasalátát, petrezselymet, deciliternyit, húsleveskocka, franciasaláta, Összekeverjük, tartármártást, összekeverjük, összekeverjük, zselatinport, tojáskarikát, egyenletesen, petrezselyem, rákanalazzuk, folyamatosan, felcsavarjuk, tartármártás, sonkatekercs, zselatinpor, díszítéshez, franciasaláta, szelet gépsonka, tartármártás, torma, tejföl, húsleveskocka, citrom leve, kávéskanál porcukor, csipetnyi, díszítéshez, keménytojás, csokor petrezselyem,
Erdélyi borjútokány
0 komment 3 ember kedveli
Sült harcsa szeletek
0 komment 5 ember kedveli
Tonhalas saláta
0 komment 1 ember kedveli
Tojáslikőr
0 komment 3 ember kedveli
Fasírtgolyó
0 komment 2 ember kedveli
Citrommal sült hal zöldséges körettel
0 komment 2 ember kedveli
Omlós lekváros süti
1 komment 4 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Hinnye! Dinnye!
0 komment 4 ember kedveli
Turótorta
0 komment 1 ember kedveli
Gombával rakott sertésborda!
0 komment 10 ember kedveli
Bundás alma
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemáj tejszínes gombamártással
3 komment 10 ember kedveli
Baconos-besameles nokedli
0 komment 4 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Diós krémes
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.