Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszpikos sonkatekercs... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg franciasaláta
» 10 szelet gépsonka
» 2 dl tartármártás
» torma
» tejföl
» 2 db húsleveskocka
» fél citrom leve
» 2 púpozott evőkanál zselatinpor
» 1 kávéskanál porcukor
» csipetnyi
» A díszítéshez:
» 2 db keménytojás
» fél csokor petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húsleveskockát 6 dl vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A zselatinport lábasba szórjuk, és a már kihűlt levesből 2 deciliternyit, illetve a citromlevet ráöntjük. Összekeverjük, megáztatjuk, ha már egyben áll az egész, ráöntjük a többi húslevest, és kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk.

A túrót a tejföllel, a tormával, a sóval és a cukorral összekeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megkenjük a krémmel és felcsavarjuk.

Egy hosszúkás jénait fóliával kibélelünk úgy, hogy pereme is legyen. Egymás mellett elhelyezünk benne 8 tojáskarikát, és rátesszük a petrezselymet. Az aszpikos léből a tojáskarikákra kenünk egy keveset. Az így elkészített formát hűtőbe tesszük.

Az aszipkos lé felével összekeverjük a
franciasalátát és a tartármártást.

A hűtőből kivett formában elhelyezzük a
sonkatekercseket, amelyre rákanalazzuk a megmaradt zselatinos húslevest. 10 percre mélyhűtőbe tesszük, ezután egyenletesen elosztjuk rajta a zselatinos
franciasalátát. A tetejét befedjük fóliával, és hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük.

Megjegyzés / tipp:

Tálalás előtt tálra borítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk a tetejéről, majd szeleteljük.
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 11:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zselatinport lábasba, citromlevet ráöntjük, többi húslevest, cukorral összekeverjük, sonkaszeleteket egyenként, hosszúkás jénait, aszpikos léből, tojáskarikákra kenünk, hűtőből kivett, megmaradt zselatinos, tetejét befedjük, fóliát óvatosan, sonkatekercseket, sonkaszeleteket, hűtőszekrényben, franciasalátát, húsleveskockát, tojáskarikákra, franciasalátát, petrezselymet, deciliternyit, húsleveskocka, franciasaláta, Összekeverjük, tartármártást, összekeverjük, összekeverjük, zselatinport, tojáskarikát, egyenletesen, petrezselyem, rákanalazzuk, folyamatosan, felcsavarjuk, tartármártás, sonkatekercs, zselatinpor, díszítéshez, franciasaláta, szelet gépsonka, tartármártás, torma, tejföl, húsleveskocka, citrom leve, kávéskanál porcukor, csipetnyi, díszítéshez, keménytojás, csokor petrezselyem,
Borban pácolt sertéstarja
0 komment 7 ember kedveli
Serpenyős rakott burgonya
0 komment 3 ember kedveli
Barackos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Lencse főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Retrosüti
0 komment 5 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Kijevi csirkemell !
0 komment 13 ember kedveli
Isteni linzer
1 komment 27 ember kedveli
Zöld pestos csirkemell zelleres burgonyapürével
0 komment 5 ember kedveli
Jércesaláta-pirítóssal...
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös csodasüti
0 komment 14 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 11 ember kedveli
Dinnye szelet
0 komment 6 ember kedveli
Meggyes-mákos szelet
0 komment 5 ember kedveli
Székelykáposzta
3 komment 13 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.