Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tarhonyás krumpli kolbásszal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 10 dkg füstölt szalonna
» 30 dkg füstölt kolbász
» 40 dkg burgonya
» 30 dkg tarhonya
» 1 db nagy fej vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 db nagyobb paradicsom
» 1 db kápai, vagy paradicsompaprika, esetleg Kalifornia paprika (piros)
» 1 mokkáskanál
» 1 mokkáskanál bors
» 0.5 evőkanálminőségű őrölt pirospaprika
» 1 kávéskanál delikát ételízesítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kolbászt megfosztjuk a bőrétől. Legegyszerűbb, ha meleg víz alatt leöblítjük, sokkal könnyebb lehúzni a bőrt. Vékonyan felkarikázzuk, és kiolvasztjuk a zsírját. A kolbászkarikákat tányérra szedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a tarhonyát (én kézi tarhonyát használtam), azt is félretesszük. A szalonnát felkockázzuk, és kiolvasztjuk, rátesszük először a felkockázott vöröshagymát, majd ha már üvegesedik, a fokhagymát nyomjuk rá, és vigyázva dinszteljük tovább, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
Rákerül a felszelt paprika, majd a lehéjazott, kimagozott, felvágott paradicsom, és a végén a pirospaprika. Ebbe az alap lébe kerül bele a megtisztított, felkockázott burgonya, és az előzőleg megpirított tarhonya. Összekeverjük, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy jól ellepje. Ekkor sózzuk, és borsozzuk, és beletesszük az ételízesítőt. Fedő alatt készre pároljuk. Többször keverjük át. A sóval vigyázzunk, mert a kolbász is sós.
Megjegyzés / tipp:

Párolás közben figyeljük, ha elpárologna a víz, és még nem puha a tarhonya, öntsünk még rá vizet, de csak mértékkel, inkább többször keveset, ne hogy eláztassuk a tarhonyát. Tálaláskor, csemege uborkát, vagy uborkasalátát adhatunk mellé.
1 komment 9 ember kedveli projo2
2013.04.19 21:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2013.05.23. 10:00 (#1)
S zia neharagudj ,hogy írok de ez a kaja nagyon finom ,ételízesítő nélkül is ,hagyd el ,addig még nem késő !!!!!!!vigyázz a magad és családod egészségére!!!!!!!!!!!
Címkék
kolbászt megfosztjuk, kolbászkarikákat tányérra, visszamaradt zsíron, szalonnát felkockázzuk, felkockázott vöröshagymát, fokhagymát nyomjuk, felszelt paprika, alap lébe, előzőleg megpirított, sóval vigyázzunk, kolbászkarikákat, megtisztított, felkarikázzuk, Összekeverjük, uborkasalátát, Legegyszerűbb, félretesszük, visszamaradt, pirospaprika, kiolvasztjuk, félretesszük, felkockázzuk, pirospaprika, ételízesítőt, vöröshagymát, felkockázott, felkockázott, kiolvasztjuk, elpárologna, mokkáskanál, ételízesítő, beletesszük, megpirítjuk, mokkáskanál, megpirított, megfosztjuk, füstölt szalonna, füstölt kolbász, burgonya, tarhonya, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, nagyobb paradicsom, mokkáskanál, mokkáskanál bors,
Baconös rakott karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Húsvéti különleges kuglóf
0 komment 5 ember kedveli
Barackos, joghurtos túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Aszpikos tojás
0 komment 5 ember kedveli
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Sertésflekken
0 komment 28 ember kedveli
Black Velvet Cupcake (muffin)
0 komment 5 ember kedveli
Libaleves pirított májjal
0 komment 8 ember kedveli
"Lusta asszony" túrósa
4 komment 30 ember kedveli
Boeuf saláta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Almás paradiso !
0 komment 7 ember kedveli
Csilla néni Répás-kókuszos tallérja
0 komment 3 ember kedveli
Túrós szilvatorta
0 komment 4 ember kedveli
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács
0 komment 10 ember kedveli
Babsaláta
0 komment 4 ember kedveli
burgonyás kisbukta!
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.