Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát felaprítjuk és egy magas lábasban olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről megszórjuk pirospaprikával, visszatesszük a tűzre és belerakjuk a megpucolt sárgarépát, fehérrépát és a zellert. Hagyjuk pár percet pirulni és rátesszük a megmosott babot, melyet előző este beáztattunk, vagy akár mirelit bab is jó. Felöntjük vízzel és nagylángon főzni kezdjük. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Közepes lángon a bab puhulásáig főzzük. Amikor a bab már puha habarást készítünk és belekeverjük a kész bablevesbe. Forrón tálaljuk ízlés szerint tejfölt kínálhatunk a bableves mellé.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Akik szeretik a savanyú ízeket azok tálalás után ízesíthetik kevés savanyú káposztával a bablevest.
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
gera05
2011.12.28 13:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
idppp |
2016.12.25. 23:13 (#1) |
|
|
Ez egy elég szegényes bableves, de ha csak ennyire telik, nincs mit tenni! Olyan, hogy mirelit bab nemlétezik! A Mirelite egy márkanév, melyet a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság hozott létre. A Mirelite név egy mozaikszó, mely a Mezőgazdasági és Ipari Rt. + Elite rövidítésekből ered. Az emberek előszeretettel használják a fagyasztott termékek megnevezésére, ami marhaság! A felvidéki Diószegen létesült hűtőipari gyár működése 1943-ban kezdődött, amikor a cég hűtött élelmiszerek készítésével kezdett foglalkozni. Ez a vállalat készített Magyarországon elsőként gyorsfagyasztott készítményeket, a termékek a Frigelite márkanevet viselték, majd 1945-től MIRELITE márkanév alatt futott tovább.
2010 - A MIRSA Pest megyei Hűtőipari Zrt. megvásárolta a MIRELITE márkanevet, megújította a logót, és ezzel a tradicionális márka tovább él.
|
| |
|
|
|
habaráshoz1 evőkanál, hagymát felaprítjuk, magas lábasban, tűzről megszórjuk, megpucolt sárgarépát, megmosott babot, kész bablevesbe, bableves mellé, savanyú ízeket, pirospaprikával, megdinszteljük, babérlevéllel, visszatesszük, belekeverjük, pirospaprika, ízesíthetik, kínálhatunk, beáztattunk, felaprítjuk, káposztával, vöröshagyma, megszórjuk, sárgarépát, nagylángon, bablevesbe, fehérrépát, babérlevél, puhulásáig, belerakjuk, habaráshoz, ízesítjük, megmosott, bablevest, Felöntjük, megpucolt, tarkabab, vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller, evőkanál olaj, liszt habaráshoz, evőkanál pirospaprika, bors babérlevél,
|
|
|
|
|