Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkét alaposan megmossuk, kívül-belül besózzuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, majd jól kizsírozott vagy olajozott tepsibe helyezzük.
A töltelékhez a zsemléket fele tej, fele víz keverékébe áztatjuk, ha jól átázott, kicsavarva tálba helyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a csirkemájat, fűszerezzük 3-4 csipet sóval, borssal és ízlés szerint majoránnával.
Ezt jól összedolgozzuk, ha kész, megtöltjük a csirkét úgy, hogy a töltelékből a bőre alá is jusson.
Alufóliával lefedve előmelegített sütőbe helyezzük. Ha megpuhult a hús, a fóliát levéve pirosra sütjük, közben saját levével locsolgatjuk.
A krumplisalátához a krumplit héjában megfőzzük. Amíg a krumpli fő, egy tálba
felkockázzuk a hagymát, meglocsoljuk az ecettel, rákockázzuk az uborkát. Ha a burgonya megfőtt, megpucoljuk, és felkarikázva a többi hozzávalóhoz keverjük. Hozzáadjuk az almát, ízlés szerint sót, borsot, cukrot, majd majonézt és joghurtot úgy, hogy ne legyen se túl híg, se túl darabos. Belekeverünk 1 csokor apróra vágott snidlinget. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Finomabb lesz a saláta, ha egy éjszakára pihentetjük. Az ízek jobban összeérnek.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.17 18:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkét alaposan, szárnyas fűszerkeverékkel, zsemléket fele, apróra vágott, fóliát levéve, krumplit héjában, burgonya megfőtt, többi hozzávalóhoz, tetejét szórjuk, éjszakára pihentetjük, ízek jobban, krumplisalátához, fűszerkeverékkel, krumplisalátával, krumplisalátához, petrezselyemmel, összedolgozzuk, petrezselymet, Petrezselymes, előmelegített, majoránnával, bedörzsöljük, petrezselyem, fűszerkeveré, locsolgatjuk, hozzávalóhoz, Belekeverünk, felkockázzuk, felkarikázva, meglocsoljuk, petrezselyem, pihentetjük, kizsírozott, Alufóliával, töltelékhez, csirkemájat, megpucoljuk, nagyobb csirke, nagy csokor petrezselyem, csirkemáj, zsemle, bors, majoránna, szárnyas fűszerkeveré, krumplisalátához burgonya, kanál ecet, nagy lilahagyma, csemege uborka, cukor, majonéz, natúr joghurt, petrezselyem, snidling, alma,
|
|
|
|
|