Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 nagyobb csirke
» 1 nagy csokor petrezselyem
» 4-5 db csirkemáj
» 2-3 zsemle
» só
» bors
» majoránna
» szárnyas fűszerkeveré
» A krumplisalátához:50 dkg burgonya
» 1-2 kanál ecet
» 1 nagy fej lilahagyma
» 3-4 db csemege uborka
» cukor
» majonéz
» natúr joghurt
» petrezselyem
» snidling
» 1 alma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csirkét alaposan megmossuk, kívül-belül besózzuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, majd jól kizsírozott vagy olajozott tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a zsemléket fele tej, fele víz keverékébe áztatjuk, ha jól átázott, kicsavarva tálba helyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a csirkemájat, fűszerezzük 3-4 csipet sóval, borssal és ízlés szerint majoránnával.

Ezt jól összedolgozzuk, ha kész, megtöltjük a csirkét úgy, hogy a töltelékből a bőre alá is jusson.

Alufóliával lefedve előmelegített sütőbe helyezzük. Ha megpuhult a hús, a fóliát levéve pirosra sütjük, közben saját levével locsolgatjuk.

A krumplisalátához a krumplit héjában megfőzzük. Amíg a krumpli fő, egy tálba
felkockázzuk a hagymát, meglocsoljuk az ecettel, rákockázzuk az uborkát. Ha a burgonya megfőtt, megpucoljuk, és felkarikázva a többi hozzávalóhoz keverjük. Hozzáadjuk az almát, ízlés szerint sót, borsot, cukrot, majd majonézt és joghurtot úgy, hogy ne legyen se túl híg, se túl darabos. Belekeverünk 1 csokor apróra vágott snidlinget. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel.

Megjegyzés / tipp:

Finomabb lesz a saláta, ha egy éjszakára pihentetjük. Az ízek jobban összeérnek.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.10.17 18:43
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét alaposan, szárnyas fűszerkeverékkel, zsemléket fele, apróra vágott, fóliát levéve, krumplit héjában, burgonya megfőtt, többi hozzávalóhoz, tetejét szórjuk, éjszakára pihentetjük, ízek jobban, krumplisalátához, fűszerkeverékkel, krumplisalátával, krumplisalátához, petrezselyemmel, összedolgozzuk, petrezselymet, Petrezselymes, előmelegített, majoránnával, bedörzsöljük, petrezselyem, fűszerkeveré, locsolgatjuk, hozzávalóhoz, Belekeverünk, felkockázzuk, felkarikázva, meglocsoljuk, petrezselyem, pihentetjük, kizsírozott, Alufóliával, töltelékhez, csirkemájat, megpucoljuk, nagyobb csirke, nagy csokor petrezselyem, csirkemáj, zsemle, bors, majoránna, szárnyas fűszerkeveré, krumplisalátához burgonya, kanál ecet, nagy lilahagyma, csemege uborka, cukor, majonéz, natúr joghurt, petrezselyem, snidling, alma,
Majorannás tejfölös
0 komment 13 ember kedveli
Csirkemell hagymás sajtmártással
1 komment 15 ember kedveli
Fetával töltött rántott csirkemell
1 komment 2 ember kedveli
Resztelt máj rizzsel
0 komment 1 ember kedveli
muffin
0 komment 2 ember kedveli
almás zseb
0 komment 8 ember kedveli
Palacsinta kefírrel
0 komment 9 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 8 ember kedveli
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya.
0 komment 14 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Kukoricás-tejszínes rizssaláta
0 komment 3 ember kedveli
Hamis túrós
0 komment 4 ember kedveli
Csirke vadász módra
0 komment 1 ember kedveli
Almás pite
1 komment 24 ember kedveli
Sajtos brokkolikrémleves
0 komment 6 ember kedveli
GÖCSEJI SERTÉSJAVA !
0 komment 19 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.