Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 nagyobb csirke
» 1 nagy csokor petrezselyem
» 4-5 db csirkemáj
» 2-3 zsemle
» só
» bors
» majoránna
» szárnyas fűszerkeveré
» A krumplisalátához:50 dkg burgonya
» 1-2 kanál ecet
» 1 nagy fej lilahagyma
» 3-4 db csemege uborka
» cukor
» majonéz
» natúr joghurt
» petrezselyem
» snidling
» 1 alma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csirkét alaposan megmossuk, kívül-belül besózzuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, majd jól kizsírozott vagy olajozott tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a zsemléket fele tej, fele víz keverékébe áztatjuk, ha jól átázott, kicsavarva tálba helyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a csirkemájat, fűszerezzük 3-4 csipet sóval, borssal és ízlés szerint majoránnával.

Ezt jól összedolgozzuk, ha kész, megtöltjük a csirkét úgy, hogy a töltelékből a bőre alá is jusson.

Alufóliával lefedve előmelegített sütőbe helyezzük. Ha megpuhult a hús, a fóliát levéve pirosra sütjük, közben saját levével locsolgatjuk.

A krumplisalátához a krumplit héjában megfőzzük. Amíg a krumpli fő, egy tálba
felkockázzuk a hagymát, meglocsoljuk az ecettel, rákockázzuk az uborkát. Ha a burgonya megfőtt, megpucoljuk, és felkarikázva a többi hozzávalóhoz keverjük. Hozzáadjuk az almát, ízlés szerint sót, borsot, cukrot, majd majonézt és joghurtot úgy, hogy ne legyen se túl híg, se túl darabos. Belekeverünk 1 csokor apróra vágott snidlinget. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel.

Megjegyzés / tipp:

Finomabb lesz a saláta, ha egy éjszakára pihentetjük. Az ízek jobban összeérnek.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.10.17 18:43
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét alaposan, szárnyas fűszerkeverékkel, zsemléket fele, apróra vágott, fóliát levéve, krumplit héjában, burgonya megfőtt, többi hozzávalóhoz, tetejét szórjuk, éjszakára pihentetjük, ízek jobban, krumplisalátához, fűszerkeverékkel, krumplisalátával, krumplisalátához, petrezselyemmel, összedolgozzuk, petrezselymet, Petrezselymes, előmelegített, majoránnával, bedörzsöljük, petrezselyem, fűszerkeveré, locsolgatjuk, hozzávalóhoz, Belekeverünk, felkockázzuk, felkarikázva, meglocsoljuk, petrezselyem, pihentetjük, kizsírozott, Alufóliával, töltelékhez, csirkemájat, megpucoljuk, nagyobb csirke, nagy csokor petrezselyem, csirkemáj, zsemle, bors, majoránna, szárnyas fűszerkeveré, krumplisalátához burgonya, kanál ecet, nagy lilahagyma, csemege uborka, cukor, majonéz, natúr joghurt, petrezselyem, snidling, alma,
Kókusszal töltött "pogácsa "
0 komment 6 ember kedveli
Hagymatokány
0 komment 3 ember kedveli
Aszalt szilvás nyúl
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás - marcipános Pókember torta (vega)
0 komment 2 ember kedveli
Csípős káposztaleves
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Diókrémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Töltött Zsömle
0 komment 6 ember kedveli
Tócsi
0 komment 11 ember kedveli
Cseresznyeleves
0 komment 2 ember kedveli
Almás- fahéjas omlett
0 komment 2 ember kedveli
Kakaós kocka habbal
0 komment 1 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 1 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 6 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Kelt pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.