Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Resztelt máj recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 15 dkg sertésmáj
» 1 kis fej vöröshagyma
» 50 ml ( fél deci) étolaj
» pirospaprika
» fehérbors 2-3 késhegynyi
» majoranna
» burgonya kb. 80-100g
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kis fej vöröshagymát apró kockákra felaprítom, 25 ml olajon rózsaszínre pirítom. Kb 15-16 dkg sertésmájat vékony csíkokra, majd kockákra felszeletem. A hagymás ( rózsaszínre pirított) olajhoz a felszeletelt májat hozzáadom, elkeverve, resztelem!!! amig a máj kifehéredik. Most a tűzről levéve hozzáadom a kettő mokkáskanálnyi pirospaprikát, a fehér borsot, ( ízlés szerint: 2-3 késhegynyit) majd a morzsolt majorannát, (egy kávéskanálnyit.) A tűzre visszatéve kevergetem, kb 2-3 percig, majd az étolaj fennmaradt részét is hozzáöntöm. Ezzel kész is.! ! ! ! Semmi vizes adaléknak nincsen helye itt!!!!!
A burgonyát apró kockákra darabolva, sós vizben főzzük meg.
Tálalva: a köret és hozzá a máj.... kovászos uborkát savnyúságnak.......
mellé tenni!
Megjegyzés / tipp:

Éttermekben így készítik el!!!!!!!
2 komment 8 ember kedveli ivanka77
2015.10.30 00:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
pawnee 2015.11.14. 09:27 (#2)
Én lilahagymával meg olivával csinálom de egy pici viz és a végén kis vörösbor szaftosabbá teszi ebben segit ha egy darabka májat az elején el is kapargat az ember. Amugy ez a recept kiváló igazi magyaros étel! Valóban nem levest kell csinálni a májból. És igen a Só csak amikor kész akkor kéretik bele !
magdusi 2015.11.06. 10:42 (#1)
Sózni csak mikor készen van akkor szabad mert a máj megkeményedik!Nekem a majoranna nélkül finomabb!
Címkék
felszeletelt májat, tűzről levéve, kettő mokkáskanálnyi, fehér borsot, morzsolt majorannát, tűzre visszatéve, étolaj fennmaradt, burgonyát apró, kávéskanálnyit, mokkáskanálnyi, pirospaprikát, pirospaprika, felszeletelt, savnyúságnak, vöröshagymát, rózsaszínre, felszeletem, rózsaszínre, késhegynyit, vöröshagyma, sertésmájat, kifehéredik, Éttermekben, fennmaradt, majorannát, hozzáöntöm, késhegynyi, visszatéve, felaprítom, kevergetem, hozzáadom, resztelem, adaléknak, darabolva, sertésmáj, vöröshagyma, deci étolaj, pirospaprika, fehérbors késhegynyi, majoranna, burgonya 80-100g,
Lusta lángos Recept
0 komment 34 ember kedveli
Túrótorta sütés nélkül
0 komment 9 ember kedveli
Sajtos túrós pogácsa!
1 komment 16 ember kedveli
Pörkölt ízű
0 komment 9 ember kedveli
Zöldséges erőleves
0 komment 1 ember kedveli
Agglegény kedvence
0 komment 7 ember kedveli
Szilveszteri lencseleves
1 komment 2 ember kedveli
Mazsolás császármorzsa búzadarából
0 komment 12 ember kedveli
Gríztorta
0 komment 9 ember kedveli
Kukoricás-cukkinis lepény.
0 komment 5 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 11 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 5 ember kedveli
Rozmaringos báránycsülök...
1 komment 3 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Káposztás kísértés
0 komment 4 ember kedveli
Karácsonyi mákosguba
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.