Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, de a héját ne dobjuk ki.
Egy nagy edénybe, amibe az almák mind beleférnek, 1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a szegfűszeget.
Kb. 10-15 percig főzzük benne az almákat, néha forgassuk át őket, és a magház helyére is kanalazzunk a szirupból.
Miután az almák megfőttek, óvatosan kivesszük őket és egy tálcára tesszük hűlni.
A maradék sziruphoz, amiben főttek, hozzáadjuk a héjukat és főzzük tovább addig, míg kb. a felére csökken a mennyisége és sűrű nem lesz.
A darált dióhoz hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukrot és a szirupból annyit, hogy a dió összeálljon. Aki nem találja elég édesnek, tehet még bele cukrot.
Ezzel a keverékkel megtöltjük az almákat, és tejszínhabot halmozunk a tetejére, esetleg mézet is csorgathatunk rá. Hidegen tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ebéd utáni finom csemege Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.09 10:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almákat megmossuk, nagy edénybe, almák mind, citrom levét, magház helyére, almák megfőttek, tálcára tesszük, maradék sziruphoz, felére csökken, darált dióhoz, szirupból annyit, keverékkel megtöltjük, csorgathatunk, hozzákeverünk, tejszínhabot, szegfűszeget, eltávolítjuk, meghámozzuk, kanalazzunk, összeálljon, mennyisége, hozzáadjuk, magházakat, szegfüszeg, habtejszín, hozzáadjuk, beleférnek, megtöltjük, keverékkel, megfőttek, sziruphoz, kivesszük, forgassuk, szirupból, halmozunk, megmossuk, szirupból, tálaljuk, közepes alma, cukor, citrom, csomag vaníliás cukor, habtejszín, szegfüszeg, kevés,
|
|
|
|
|