Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy lábasban olajat hevítek, megpirítom rajta az apróra felvágott hagymákat, amikor már üveges , akkor a karikára darabolt sárgarépát is hozzá keverem, tovább párolom .
A kisebb kockákra vágott borjúhúst rárakom , elkeverem , addig pirítom míg kifehéredik.
Közben sózom és borsozom , felöntöm vízzel és addig főzöm míg a hús majdnem megpuhul.
Most teszem hozzá a borsót, karfiolt, szeletelt gombát , kockákra darabolt burgonyát is, készre főzöm az egészet.
sajtos daragombóccal fogom tálalni.
1 db tojást kikeverek alaposan , sózom és borsozom .
teszek hozzá 1 ek. olajat , 2 ek-nyi reszelt sajtot
hozzáadok kb: 7-9 dkg darát, jól kikeverem.
kb: 12 percet várok, majd sós vízben kiskanál segítségével galuskákat szaggatok ki.
A galuskákat puhára főzöm . s tálaláskor a levessel együtt kínálom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A daragombóchoz a sajt helyett lehet rakni pl:aprított petrezselymet, vagy kaprot vagy medvehagymát is.
Csirkehússal, pulykahússal is nagyon finom .
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.29 22:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lábasban olajat, apróra felvágott, karikára darabolt, galuskákat puhára, levessel együtt, sajt helyett, Borjúraguleves, daragombóchoz, petrezselymet, daragombóccal, daragombóccal, medvehagymát, Csirkehússal, pulykahússal, segítségével, kifehéredik, megpirítom, sárgarépát, galuskákat, tálaláskor, galuskákat, póréhagyma, kikeverem, elkeverem, hozzáadok, burgonyát, kikeverek, hagymákat, felvágott, szaggatok, borjúhúst, zöldborsó, borjuhús, hagyma, póréhagyma, darabka zeller, sárgarépa, burgonya, zöldborsó, tojás, ek-nyi reszelt sajt, olaj, dara,
|
|
|
|
|