Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre piritom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom, majd fedő alatt puhára párolom. Időnként kevés vízzel pótolom az elfőtt levét. Ha már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott ,kicsit kimosott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem, összeforralom és forrón tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez a leves igen laktató, s izletes.A savanyú káposzta pikánssá teszi az egész ételt.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
16 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.25 13:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst kockákra, felhevített olajon, tűzről lehúzva, húskockákat beletéve, elfőtt levét, apróra vágott, megmosott rizst, teljes puhulásig, leves igen, savanyú káposzta, egész ételt, savanyúkáposzta, megtisztított, pirospaprikát, összeforralom, vöröshagymát, pirospaprika, felszeletelt, marhalapocka, húskockákat, belekeverem, felhevített, köménymagot, hozzáteszem, evőkanálnyi, kicsumázott, belekeverem, tisztított, fokhagymát, káposztát, köménymag, megmosott, fokhagyma, puhulásig, zsírjára, Időnként, Megsózom, marhalapocka, savanyúkáposzta, rizs, tejföl, olaj sóbors, nagy hagyma, paprika, gerezd fokhagyma, pirospaprika, köménymag,
|
|
|
|
|