Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Rutinosan főzzünk egy nagy adag csirkelevest, lényeg, hogy a csirkemell ne maradjon ki belőle. A megszokott zeller, petrezselyem, hagyma, fokhagyma, bors fűszerkavalkádot dobjuk fel 1 babérlevéllel és 2 szem szegfűszeggel. Az elkészült leves levét szűrjük le, a csirkemellet vágjuk kockára. Egy másik fazékban egy-másfél csésze (1 csésze űrtartalma kb. 2 dl) rizst 2 kanál vaj társaságában főzzünk meg az átszűrt csirkelevesben. Közben 5 evőkanál citromlevet keverjünk össze 4 tojássárgájával egy külön tálban. Ehhez 1 csésze forró levest adjunk, és jól keverjük össze. Ekkor öntsük bele a tojásos keveréket a levesbe, lassú tűzön, fedő alatt, szorgalmasan kavargatva főzzük 5 percig, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Végül tegyük bele a felkockázott csirkehúst, és ízlés szerint sózzuk. Mivel nagyon laktató és egészséges, lehet, hogy a premier után ez is hétköznapi ételünkké válik!
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
niki74
2013.11.24 20:33
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagy adag, megszokott zeller, elkészült leves, csirkemellet vágjuk, másik fazékban, átszűrt csirkelevesben, külön tálban, tojásos keveréket, felkockázott csirkehúst, premier után, fűszerkavalkádot, tojássárgájával, csirkelevesben, csirkemellfilé, babérlevéllel, szegfűszeggel, felkockázott, petrezselyem, szorgalmasan, csirkelevest, társaságában, csirkemellet, vöröshagyma, citromlevet, egészséges, hétköznapi, megszokott, csirkemell, kavargatva, babérlevél, szegfűszeg, csirkehúst, űrtartalma, Rutinosan, ételünkké, rizsleves, tojás sárgája, csomag vegyes zöldség, marék zöldborsó, marék gomba szeletelt, babérlevél, csipet szegfűszeg, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, csésze rizs, tejszín, citrom, csirkemellfilé,
|
|
|
|
|
Linzer
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|