Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
MAJONÉZES BURGONYA FORMÁBAN recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg burgonya
» 2 dl kefir
» 1 dl majonéz
» 1 dl tej
» 0,5 dl fehérbor
» 1kis fej vöröshagyma
» 1 csokor snidling, v. zöldhagyma szár
» 2 evőkanál zselatinpor
» 2 evőkanál ecet
» 1 evőkanál kristálycukor
» só, bors, ízlés szerint.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Előkészítés: a burgonyát megfőzöm, majd meghámozom, és vékony karikákra vágom.
A karikákat kis kockákra aprítom. Ecettel, cukorral, kevés sóval kellemes, nem túl savanyú levet készítek, amelybe a még forró burgonyakockákat belerakom. Legalább fél óráig hagyom benne. A megtisztított hagymát kis kockákra vágom és megsózom, 15 percig állni hagyom.

A majonézt simára keverem a kefirrel, a borral, a nagyon apróra vágott snidlinggel, v. zöldhagyma szárral és kevés sóval, borssal ízesítem. A zselatint kis lábosba szórom, ráöntöm a tejet, annyit, hogy elkavarhassam a zselatint, és néhány percnyi áztatás után kis lángon, folyamatos keverés közben folyósra oldom. Mély salátástálba öntöm a mártást, hozzáadom a leszűrt burgonyát, a hagymát, legvégül pedig belekeverem a már csak langyos zselatint. Kuglóf, v. őzgerinc, v. más edényt, folpack fóliával kibélelek, beleöntöm a majonézes burgonyát, majd a tetejét befedem. Hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm. Tálalás előtt szép tálra borítom és lehet szeletelni. Ha nem fogyna el, akkor nem borítom ki, hanem onnan szeletelem.
Megjegyzés / tipp:

Karácsonyra böjtös étel, majd hideg sülttel is ehető utána!
0 komment 2 ember kedveli lilagondolatok
2014.10.22 18:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát megfőzöm, megtisztított hagymát, majonézt simára, nagyon apróra, leszűrt burgonyát, majonézes burgonyát, tetejét befedem, burgonyakockákat, Hűtőszekrényben, elkavarhassam, szilárdulásig, megtisztított, kristálycukor, salátástálba, zselatinpor, snidlinggel, Előkészítés, vöröshagyma, Karácsonyra, belekeverem, szeletelem, meghámozom, folyamatos, szeletelni, zöldhagyma, zöldhagyma, kibélelek, burgonyát, burgonyát, zselatint, beleöntöm, karikákat, hozzáadom, burgonya, kefir, majonéz, tej, fehérbor, 1kis vöröshagyma, evőkanál zselatinpor, evőkanál ecet, evőkanál kristálycukor, bors ízlés szerint,
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Cheddar sajtos süti
0 komment 4 ember kedveli
Tésztás szivárványsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos Puffancs
0 komment 7 ember kedveli
Csirkemáj rizottó
0 komment 6 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Csülkös krumplileves
0 komment 9 ember kedveli
Villámgyors, kelesztés nélküli csörögefánk
0 komment 18 ember kedveli
Gombás szűzpecsenye vörösborral
0 komment 2 ember kedveli
Alexander szelet
0 komment 5 ember kedveli
Pudingos csiga
0 komment 3 ember kedveli
Bodzaszörp...
1 komment 47 ember kedveli
Amerikai palacsinta
0 komment 9 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.