Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Előkészítés: a burgonyát megfőzöm, majd meghámozom, és vékony karikákra vágom.
A karikákat kis kockákra aprítom. Ecettel, cukorral, kevés sóval kellemes, nem túl savanyú levet készítek, amelybe a még forró burgonyakockákat belerakom. Legalább fél óráig hagyom benne. A megtisztított hagymát kis kockákra vágom és megsózom, 15 percig állni hagyom.
A majonézt simára keverem a kefirrel, a borral, a nagyon apróra vágott snidlinggel, v. zöldhagyma szárral és kevés sóval, borssal ízesítem. A zselatint kis lábosba szórom, ráöntöm a tejet, annyit, hogy elkavarhassam a zselatint, és néhány percnyi áztatás után kis lángon, folyamatos keverés közben folyósra oldom. Mély salátástálba öntöm a mártást, hozzáadom a leszűrt burgonyát, a hagymát, legvégül pedig belekeverem a már csak langyos zselatint. Kuglóf, v. őzgerinc, v. más edényt, folpack fóliával kibélelek, beleöntöm a majonézes burgonyát, majd a tetejét befedem. Hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm. Tálalás előtt szép tálra borítom és lehet szeletelni. Ha nem fogyna el, akkor nem borítom ki, hanem onnan szeletelem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Karácsonyra böjtös étel, majd hideg sülttel is ehető utána!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.22 18:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát megfőzöm, megtisztított hagymát, majonézt simára, nagyon apróra, leszűrt burgonyát, majonézes burgonyát, tetejét befedem, burgonyakockákat, Hűtőszekrényben, elkavarhassam, szilárdulásig, megtisztított, kristálycukor, salátástálba, zselatinpor, snidlinggel, Előkészítés, vöröshagyma, Karácsonyra, belekeverem, szeletelem, meghámozom, folyamatos, szeletelni, zöldhagyma, zöldhagyma, kibélelek, burgonyát, burgonyát, zselatint, beleöntöm, karikákat, hozzáadom, burgonya, kefir, majonéz, tej, fehérbor, 1kis vöröshagyma, evőkanál zselatinpor, evőkanál ecet, evőkanál kristálycukor, bors ízlés szerint,
|
|
|
|
|