Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst hideg vízben átmossuk, áttöröljük, kiklopfoljuk, majd egy nagy tálcára szorosan egymás mellé fektetjük. Egy 2 dl-es pohárba 3/4-ig étolajat öntünk, majd kenőtollal megkenjük vele a húsokat, megszórjuk sóval, borssal, grill fűszerrel, bazsalikommal, fokhagymaporral. Ha ez kész, ugyanígy megkenjük olajjal és fűszerezzük a másik oldalát is. Alufóliával letakarva 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. A panírozáshoz 3-4 tojást felverünk 2 evőkanál tejföllel (ettől szép vastag, ropogós panírt kap), majd lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk a húsokat. Forró olajban forgatva kb. 10-15 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Ha kész, jól lecsöpögtetjük, majd szalvétára szedjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiváló köret mellé a sült burgonya vagy a rizi-bizi. Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
balabala63
2014.01.28 08:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst hideg, nagy tálcára, másik oldalát, sült burgonya, fokhagymaporral, lecsöpögtetjük, bazsalikommal, kiklopfoljuk, összeérjenek, panírozáshoz, zsemlemorzsa, Alufóliával, fűszerezzük, sertéskaraj, kenőtollal, áttöröljük, megszórjuk, aranybarna, szalvétára, megkenjük, fektetjük, fűszerrel, felverünk, forgatjuk, tejföllel, letakarva, megkenjük, sertéshús, átszitált, evőkanál, sertéshús filézett karaj, tojás, átszitált liszt, zsemlemorzsa, étolaj, csipet, csipet fűszersó,
|
|
|
|
|