Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Tészta: 6 tojás sárgáját habosra keverjük 1 csomag vaníliás cukorral, 1 csipet sóval, 18 dkg kristálycukorral és evőkanalanként hozzáadjuk a 3-4 ek. vizet. A 10 dkg lisztet, 8 dkg étkezési keményítőt, a 2 kk. sütőport, 2 ek. kakaót a habos masszába keverjük, végül nagyon óvatosan belekeverjük a 6 tojás fehérjéből felvert habot. Sütőpapírral bélelt tortaformában , közepes hőmérsékleten, kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Közben a vaníliakrémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízben. A tojássárgákból, a cukorból, a vaníliarúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a vaníliakrémbe. A vaníliakrémből elveszünk annyit, hogy a torta oldalát be tudjuk kenni. A piskótát 3 lapba vágjuk, visszatesszük a kapcsos formába az alsó lapot, megkenjük a krém felével, rátesszük a 2. lapot, erre kerül a krém másik fele, majd befedjük a 3. lappal. Hűtőbe tesszük dermedni. Dermedés után a kapcsos peremet levesszük, bekenjük az oldalát a félretett krémmel, kókusszal megszórjuk. Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a fehér csokoládét is. Az étcsokoládét a tortára kenjük. Az olvasztott fehér csokoládét nejlon zacskóba töltjük, a végére egy pici lyukat vágunk, és a barna csokoládéra körkörösen, vékony sugárban köröket csurgatunk. A fehér csokoládét egy hegyes késsel lefelé húzzuk, így alakul ki a mintázat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Érdemes kipróbálni.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
eva23
2013.11.30 07:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
habos masszába, zselatint beáztatjuk, vaníliarúdból kikapart, tejszínt kemény, vaníliakrémből elveszünk, torta oldalát, kapcsos formába, alsó lapot, krém felével, krém másik, kapcsos peremet, félretett krémmel, étcsokoládét olajjal, fehér csokoládét, tortára kenjük, olvasztott fehér, pici lyukat, barna csokoládéra, hegyes késsel, kristálycukorral, evőkanalanként, kókuszreszelék, fehércsokoládé, tojássárgákból, vaníliakrémhez, vaníliakrémből, kristálycukor, beledolgozzuk, vaníliakrémbe, vaníliarúdból, visszatesszük, tortaformában, kristálycukor, felolvasztjuk, hőmérsékleten, étcsokoládét, Hólabdatorta, étcsokoládét, belekeverjük, Sütőpapírral, csokoládéra, étcsokoládé, keményítőt, csokoládét, hozzáadjuk, liszt, keményítő, kakaópor, tojás, csipet, kristálycukor, zselatin, tojás sárgája, kristálycukor, csomag vanília, habtejszín, étcsokoládé, étolaj, fehércsokoládé, kókuszreszelék, sütőpor,
|
|
|
|
|