Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat kettéválasztjuk sárgájára és fehérjére. A sárgáját 8 dkg cukorral elkeverjük, és belereszeljük egy narancs héját.
A fehérjét egy dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a tojássárgájához adjuk. Szép lassan óvatos kevergetés mellett a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk. Egy magasabb sütőformában sütőpapíron megsütjük 170 fokon, körülbelül 10-12 perc alatt.
A maradék cukrot egy edényben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tisztított szedret. Jó puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt az szederszószt hozzákeverjük a mascarponéhoz.
A megsült piskótát három részbe vágjuk. Legalább 10 cm magasnak kell lennie a 3 szeletnek egymáson. Rétegenként belekenjük a mascarponés szedret.
Közben egy keverőtálban, vízgőzön étcsokoládét hevítünk. A megolvadt csokival bevonjuk teljesen az szedres piskótát. Oldalát és tetejét is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen, és harapásnál roppanós legyen.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.04.27 13:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat kettéválasztjuk, narancs héját, tojássárgájához adjuk, magasabb sütőformában, maradék cukrot, edényben felolvasztjuk, tisztított szedret, szederszószt hozzákeverjük, megsült piskótát, mascarponés szedret, megolvadt csokival, szedres piskótát, csoki megdermedjen, kettéválasztjuk, tojássárgájához, belereszeljük, felolvasztjuk, hozzákeverjük, mascarponéhoz, étcsokoládét, szederszószt, keverőtálban, sütőformában, megdermedjen, Rétegenként, sütőpapíron, mascarponés, mascarponés, tisztított, mascarpone, belekenjük, elkeverjük, harapásnál, hozzáadjuk, hozzáadjuk, körülbelül, kevergetés, szeletnek, fehérjére, narancs, szeder, sajt mascarpone, cukor, csomag sütőpor, liszt, tojás, csokoládé,
|
|
|
|
|