Fogás: ital, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot beleteszem egy mély bóléstálba. A narancsokat ezután meghámozom és karikákra vágom, a karikákat kis kockákra aprítom. A magokat eltávolítom belőle, és a tálba teszem. Ráhintem a porcukrot, majd a likőrt és a rumot ráöntöm. A tálat szorosan befedem és a hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem. Ezután felkeverem, majd az ugyancsak órák óta hűtött bort ráöntöm. Befedem és ismét visszateszem a hűtőbe. Közvetlenül fogyasztás előtt feltöltöm a pezsgővel, és csészékbe osztva azonnal kínálom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Karácsonykor , szilveszterkor igazi vendégváró ital.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.10 18:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
narancsokat gondosan, kockacukrokkal ledörzsölöm, narancshéjas cukrot, mély bóléstálba, narancsokat ezután, magokat eltávolítom, tálba teszem, rumot ráöntöm, tálat szorosan, hűtőszekrényben legalább, ugyancsak órák, hűtőszekrényben, szilveszterkor, kockacukrokkal, visszateszem, letörülgetem, Karácsonykor, narancslikőr, narancshéjas, ledörzsölöm, narancsokat, eltávolítom, narancsokat, Közvetlenül, bóléstálba, meghámozom, beleteszem, felkeverem, fogyasztás, vendégváró, csészékbe, feltöltöm, porcukrot, Narancsos, karikákat, karikákra, pezsgővel, narancslikőr, üveg édes fehérbor, üveg édes pezsgő, narancs,
|
|
|
|
|