Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsos palacsinta-gombaszósszal- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A húsos töltelékhez:
» 50 dkg sertéscomb
» 2 fej hagyma
» 1 paprika
» 1 paradicsom
» 1 evőkanál libazsír
» 1 dl tejföl
» só
» bors
» őrölt pirospaprika
» piros arany
» A gombás szószhoz:
» 20 dkg csiperkegomba
» 1 kis fej hagyma
» 1 evőkanál libazsír
» 2 dl tejföl
» só
» bors
» őrölt pirospaprika
» piros arany
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.

Párhuzamosan, szokásos módon kétfajta pörköltet készítek, két külön edényben. Egyiket a húsból: a zsiradékon megpárolom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, fűszerezem, amikor a szaft jó, mehet bele a hús, felöntöm kevés vízzel, esetleg kis fehérborral (ne legyen híg a szaftja). Amikor már majdnem kész, beleöntöm a tejfölt, készre főzöm. Hagyom kicsit hűlni, majd a húsdarálón ledarálom.

A másik pörköltöt a gombából hasonló módon készítem, de ezt, amikor elkészült (legyen jó szaftos!), turmixszal összeturmixszolom, teljesen pépessé.

A palacsintákra helyezek 1-2 kanálnyit a húsmasszából, a palacsinták két szélét picit behajtom, majd kétszer összehajtom. Így nem folyik ki belőle a töltelék! Valamennyi palacsintát hasonlóképpen töltöm meg.

A kész palacsintákat vékonyan kikent tűzálló tálba helyezem, egymás mellé (egymásra nem rakok). Rákanalazom a gombás szószt, előmelegített 150-160 fokos sütőben 10-15 percig sütöm.

Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor tejföllel még egy picit meglocsolom, tépett petrezselyemzölddel, karikára vágott hegyes zöld színű paprikával, paradicsomszeletekkel díszítem.
0 komment 7 ember kedveli szelidszeder
2012.01.14 18:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsos töltelékhez, tisztított gombát, zsiradékon megpárolom, másik pörköltöt, gombából hasonló, palacsintákra helyezek, kész palacsintákat, gombás szószt, picit meglocsolom, előmelegített, hasonlóképpen, palacsintákat, palacsintákra, gombaszósszal, csiperkegomba, pirospaprika, Párhuzamosan, paradicsomot, húsmasszából, pirospaprika, paradicsomot, felkockázom, palacsintát, összehajtom, töltelékhez, fehérborral, Rákanalazom, palacsinták, meglocsolom, paprikával, szeletekre, Valamennyi, Tálaláskor, sertéscomb, turmixszal, húsos töltelékhez, sertéscomb, hagyma, paprika, paradicsom, evőkanál libazsír, tejföl, bors, őrölt pirospaprika, piros arany, gombás szószhoz, csiperkegomba, hagyma, evőkanál libazsír, tejföl, bors, őrölt pirospaprika, piros arany,
Light drink gyerekeknek
0 komment 1 ember kedveli
Ínycsiklandó sajtkrémleves
0 komment 12 ember kedveli
Kétszínű csokoládé torta
0 komment 1 ember kedveli
Paradicsomos-cukkinis rakott penne
0 komment 4 ember kedveli
Fantás torta
0 komment 4 ember kedveli
Mandula lisztes, kukoricapelyhes rántott csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Csirkecomb burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Töltött cukkini-vegáknak-
0 komment 2 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 16 ember kedveli
Leveles szív
0 komment 5 ember kedveli
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
Tormaleves
1 komment 3 ember kedveli
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Ökörszem
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.