Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsos palacsinta-gombaszósszal- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A húsos töltelékhez:
» 50 dkg sertéscomb
» 2 fej hagyma
» 1 paprika
» 1 paradicsom
» 1 evőkanál libazsír
» 1 dl tejföl
» só
» bors
» őrölt pirospaprika
» piros arany
» A gombás szószhoz:
» 20 dkg csiperkegomba
» 1 kis fej hagyma
» 1 evőkanál libazsír
» 2 dl tejföl
» só
» bors
» őrölt pirospaprika
» piros arany
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.

Párhuzamosan, szokásos módon kétfajta pörköltet készítek, két külön edényben. Egyiket a húsból: a zsiradékon megpárolom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, fűszerezem, amikor a szaft jó, mehet bele a hús, felöntöm kevés vízzel, esetleg kis fehérborral (ne legyen híg a szaftja). Amikor már majdnem kész, beleöntöm a tejfölt, készre főzöm. Hagyom kicsit hűlni, majd a húsdarálón ledarálom.

A másik pörköltöt a gombából hasonló módon készítem, de ezt, amikor elkészült (legyen jó szaftos!), turmixszal összeturmixszolom, teljesen pépessé.

A palacsintákra helyezek 1-2 kanálnyit a húsmasszából, a palacsinták két szélét picit behajtom, majd kétszer összehajtom. Így nem folyik ki belőle a töltelék! Valamennyi palacsintát hasonlóképpen töltöm meg.

A kész palacsintákat vékonyan kikent tűzálló tálba helyezem, egymás mellé (egymásra nem rakok). Rákanalazom a gombás szószt, előmelegített 150-160 fokos sütőben 10-15 percig sütöm.

Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor tejföllel még egy picit meglocsolom, tépett petrezselyemzölddel, karikára vágott hegyes zöld színű paprikával, paradicsomszeletekkel díszítem.
0 komment 7 ember kedveli szelidszeder
2012.01.14 18:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsos töltelékhez, tisztított gombát, zsiradékon megpárolom, másik pörköltöt, gombából hasonló, palacsintákra helyezek, kész palacsintákat, gombás szószt, picit meglocsolom, előmelegített, hasonlóképpen, palacsintákat, palacsintákra, gombaszósszal, csiperkegomba, pirospaprika, Párhuzamosan, paradicsomot, húsmasszából, pirospaprika, paradicsomot, felkockázom, palacsintát, összehajtom, töltelékhez, fehérborral, Rákanalazom, palacsinták, meglocsolom, paprikával, szeletekre, Valamennyi, Tálaláskor, sertéscomb, turmixszal, húsos töltelékhez, sertéscomb, hagyma, paprika, paradicsom, evőkanál libazsír, tejföl, bors, őrölt pirospaprika, piros arany, gombás szószhoz, csiperkegomba, hagyma, evőkanál libazsír, tejföl, bors, őrölt pirospaprika, piros arany,
Könnyű citromos sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Boros pecsenye
0 komment 3 ember kedveli
Banános muffin nutellával töltve banános krémmel !
0 komment 2 ember kedveli
Cappuccino-muffin-
0 komment 4 ember kedveli
Baconos pulykamell
0 komment 6 ember kedveli
Csavart mogyorókrémes csiga
0 komment 3 ember kedveli
Batyus leves
0 komment 6 ember kedveli
Csirke kicsit másképpen
0 komment 7 ember kedveli
Bográcsgulyás
2 komment 9 ember kedveli
Pikáns tejfölös csirke csíkok
0 komment 2 ember kedveli
Farsangi fánk
0 komment 14 ember kedveli
Székelygulyás
0 komment 5 ember kedveli
fokhagymaszósz
0 komment 2 ember kedveli
Milánói – kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Narancslekvár
0 komment 8 ember kedveli
Isteni finom marhahús leves
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.