Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.
Párhuzamosan, szokásos módon kétfajta pörköltet készítek, két külön edényben. Egyiket a húsból: a zsiradékon megpárolom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, fűszerezem, amikor a szaft jó, mehet bele a hús, felöntöm kevés vízzel, esetleg kis fehérborral (ne legyen híg a szaftja). Amikor már majdnem kész, beleöntöm a tejfölt, készre főzöm. Hagyom kicsit hűlni, majd a húsdarálón ledarálom.
A másik pörköltöt a gombából hasonló módon készítem, de ezt, amikor elkészült (legyen jó szaftos!), turmixszal összeturmixszolom, teljesen pépessé.
A palacsintákra helyezek 1-2 kanálnyit a húsmasszából, a palacsinták két szélét picit behajtom, majd kétszer összehajtom. Így nem folyik ki belőle a töltelék! Valamennyi palacsintát hasonlóképpen töltöm meg.
A kész palacsintákat vékonyan kikent tűzálló tálba helyezem, egymás mellé (egymásra nem rakok). Rákanalazom a gombás szószt, előmelegített 150-160 fokos sütőben 10-15 percig sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor tejföllel még egy picit meglocsolom, tépett petrezselyemzölddel, karikára vágott hegyes zöld színű paprikával, paradicsomszeletekkel díszítem.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.14 18:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húsos töltelékhez, tisztított gombát, zsiradékon megpárolom, másik pörköltöt, gombából hasonló, palacsintákra helyezek, kész palacsintákat, gombás szószt, picit meglocsolom, előmelegített, hasonlóképpen, palacsintákat, palacsintákra, gombaszósszal, csiperkegomba, pirospaprika, Párhuzamosan, paradicsomot, húsmasszából, pirospaprika, paradicsomot, felkockázom, palacsintát, összehajtom, töltelékhez, fehérborral, Rákanalazom, palacsinták, meglocsolom, paprikával, szeletekre, Valamennyi, Tálaláskor, sertéscomb, turmixszal, húsos töltelékhez, sertéscomb, hagyma, paprika, paradicsom, evőkanál libazsír, tejföl, bors, őrölt pirospaprika, piros arany, gombás szószhoz, csiperkegomba, hagyma, evőkanál libazsír, tejföl, bors, őrölt pirospaprika, piros arany,
|
|
|
|
|