Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével, és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés szorbittal, vagy cukorral édesítjük. Mindössze annyival, hogy kiemelje a savanyú lé pikánsságát.
Az apróra zúzott fokhagymával, néhány mentelevéllel, és a joghurttal simára turmixoljuk, majd a darabolt kovászos uborka maradékát visszatesszük a levesbe. Mielőtt felszolgálnánk, tanácsos még hűteni rajta, illetve néhány órát hagyni, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor olíva olajjal csorgatjuk meg ízlés szerint. Pirítós kenyérrel is tálalható.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.25 11:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
botka_eva |
2015.08.26. 07:32 (#1) |
|
 |
Hozzávalók 2 főre
» 2 fő részére:
» 3 db közepes kovászos uborka
» 2 dl uborkalé
» 200 g natúr joghurt
» 1 mokkáskanál szorbit vagy cukor
» 1 gerezd fokhagyma
» kevés friss mentalevél
» olívaolaj
"és a lehűtött zöldség alaplével," -ez nincs a hozzávalók között! Mennyi kell belőle? |
| |
|
|
|
kovászos uborkát, egyik felét, kovászos uborka, lehűtött zöldség, apróra zúzott, joghurttal simára, darabolt kovászos, felszolgálnánk, visszatesszük, mentelevéllel, fokhagymával, összeérjenek, pikánsságát, mokkáskanál, turmixoljuk, uborkaleves, Tálaláskor, joghurttal, szorbittal, mentalevél, csorgatjuk, fokhagymás, édesítjük, kockázzuk, alaplével, Mindössze, olívaolaj, fokhagyma, kenyérrel, maradékát, tálalható, felöntjük, kovászos, részére, közepes kovászos uborka, uborkalé, natúr joghurt, gerezd fokhagyma, kevés friss mentalevél, olívaolaj,
|
|
|
|
|